top of page

Zenit un Spartak uzvar, Tambov-CSKA spēlē veseli četri 11 metru soda sitieni


Aleksandrs Soboļevs šobrīd ir viens no labākiem Eiropā pēc vārti/minūtes radītāja. Foto - spartak.com

Krievijas Premjerlīga ieiet finiša taisnē, līdz čempionāta beigām palika vien sešas kārtas un Sanktpēterburgas Zenit turpina soļot pretī kārtējam čempiontitulam. Taču tam izmisīgi cenšas patraucēt Maskavas Spartak, kuri arī uzņēma labu formu un turpina atpalikt tikai par 4 punktiem.


Šajā kārtā bez pārsteigumiem Maskavas Lokomotiv ar 2:0 pārspēja Rotor, cits Maskavas klubs - Dynamo pārliecinoši ar 4:0 sagrāva Ufa vienību, bet sestdienas centrālajā mačā Kazaņas Rubin ar minimālu rezultātu pārspēja Sochi vienību.


Par pārsteigumu kļuva Krasnodar spēle pret Groznijas Akhmat, kur Krasnodar savu līdzjutēju priekšā kapitulēja ar 0:5. Jau spēles 5' minūtē rezultātu atklāja Jevgenijs Harins, kurš līdz 2018.gadam spēlēja Igaunijas čempionātā. Krasnodar nedienas turpinājās 12' minūtē, kad savainojuma dēļ laukumu bija spiests pamest Igors Smoļņikovs. Viesi bija ļoti tuvu tam, lai jau otrajā puslaikā nodrošinātu sev ērtu pārsvaru, taču veiksmīgi darbojās Krasnodar komandas vārtsargs Matvejs Safonovs, ko gan nevar teikt par mājinieku aizsargiem. Krasnodar patiešam bīstami apdraudēja pretinieku vārtus pirmajā puslaikā tikai vienu reizi, Jurijs Gazinskis no tuvās distances sita vārtu četrstūrī, taču Akhmat vārtsargs Vitālijs Gudijevs glāba savu komandu.


Arī otru puslaiku Krasnodar iesāka ļoti neveiksmīgi - 49' minūtē pēc soda sitiena izspēles "otrajā stāvā" veiksmīgs izrādījās Andrejs Semjonovs - 2:0 Akhmat labā. Uzreiz pēc divām minūtēm kārtējo reizi iekrita Krasnodar aizsardzība, izlaižot Bernardu Berišu 1 pret 1 ar vārtsargu. Beriša apspēlēja Safonovu un raidīja bumbu tukšajos vārtos - 3:0. Tie nebija vienīgie Berišas vārti šajā spēlē - 68' minūtē viņš panāca 4:0, bet punktu šajā spēlē pielika Aleksejs Ionovs, ieraidot bumbu savos vārtos. Pēc tam, kad Safonovs nosargāja savus vārtus bumba atleca aizsardzībā skrejošam Ionovam, no kura bumba jau lidoja vārtu tiklā. Ar šo kārtējo neveiksmi Krasnodar attālinās no Eirokausu zonas un visticamāk nākamsezon komandu gaidīs lielas pārmaiņas.

Svētdien kārtas centrālajā spēlē savā starpā tikās Rostov un Maskavas Spartak komandas. Pēdējos gados Rostov komanda kļuva par visneērtāko Spartak pretinieku - Pēdējo reizi Spartak Premjerlīgas ietvaros pārspēja Rostov komandu 2018.gada 5.maijā, kad Maskavā tika izcīnīta uzvara ar 2:0, pēc tam sekoja četri zaudējumi un viens neizšķirts. Savukārt Rostovā Spartak nav izcīnījis uzvaru jau kopš 2013.gada decembra.


Trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījusī Spartak vienība uzreiz devās uzbrukumā, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie mājinieku vārtiem, taču sitienu precizitāte bijusi pavisam švaka. Taču aktīvs sākums atnesa savu - 23' minūtē Nails Umjarovs laukuma vidū veiksmīgi apspēlēja pretspēlētāju un iedeva uz malu Viktoram Mozesam, kurš apspēlēja vienu aizsargu, ielauzās soda laukumā, un uzsita pa vārtiem. Bumba lidojuma laikā trāpīja pa citu aizsargu un nedaudz mainīja lidojuma virzienu. Ar to nelielu rikošetu pietika, lai bumba ielidotu vārtos - 1:0. Taču prieki nebija ilgi - 27' minūtē kārtēju neveiksmīgu darbību šajā sezonā savā soda laukumā izpildīja Pāvels Maslovs, no viņa bumba ielidoja vārtos - 1:1. Maslovs jau trešo reizi šajā sezonā raidīja bumbu savos vārtos. Pats spēlētājs šobrīd saņem lielu kritiku par atvestajiem diviem 11 metru soda sitieniem Eiropas Jaunatnes čempionāta spēlē pret Francijas vienaudžiem. Tomēr pēc spēles Spartak galvenais treneris kārtējo reizi paslavēja Maslovu par labu darbu laukumā, atzīmējot viņa spēli kā top līmeņa sniegums. Tedesko atbalsta arī vairāki citi futbola eksperti, atzīmējot, ka šāds galvenā trenera atbalsts šādās situācijās ir ļoti svarīga. Pēc zaudētajiem vārtiem Rostov aktivizējās un 32' minūtē Georgijs Mahatadze izvirzīja savu komandu vadībā. Nonākot iedzinēju lomā Maskavas klubs nedaudz attapās un no jauna uzsāka spiest uz pretinieku vārtiem un līdz pārtraukumam Aleksandrs Soboļevs 44' minūtē rezultātu izlīdzināja.


Pašā otrā puslaika sākumā Ali Sou izgāja viens pret vienu ar Aleksandru Maksimenko, taču par tālu atlaida bumbu un Maksimenko veiksmīgi nospēlēja izgājienā. Spēles 58' minūtē pēc stūra sitiena izspēlēs Aleksandrs Soboļevs atkārtoti izvirzīja Spartak vadībā - 3:2. Šie vārti izrādījās arī izšķirošie. Rostov spēles izskaņā centās izraut neizšķirtu, taču veiksmīgi vārtos darbojās Maksimenko. Spartakam ceturtā uzvara pēc kārtas un joprojām cīņa par zelta medaļām ir dzīva.


Vēl svētdien Ural ar 2:0 pārspēja Tulas Arsenal komandu. Savukārt Maskavas CSKA ne bez grūtībām pārspēja čempionāta pastarīti Tambov vienību - 2:1. Spēles 15' minūtē uz CSKA vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru veiksmīgi realizēja Artjoms Arhipovs. 23' minūtē 11 metru soda sitiens pēc VAR iejaukšanas tika nozīmēts jau uz Tambov vārtiem. Arī tas tika realizēts - Nikola Vlašičs panāca 1:1. Šādi noslēdzās pirmais puslaiks. Spēles 52' minūtē tika nozīmēts jau trešais 11 metru soda sitiens šajā spēlē - šoreiz precīzs bija Salomons Rondons un CSKA izvirzījās vadībā ar 2:1. Bet arī tas vēl nebija viss - 63' minūtē jau ceturto reizi spēlē galvenais tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi. Taču šoreiz duelī Vlašičs piekāpās Tambov vārtsargam, kurš izglāba savu komandu. Kopumā otrajā puslaikā CSKA bija ļoti daudz iespējas palielināt rezultātu, taču ļoti labi vārtos darbojās Vitālijs Sičovs. Savukārt Tambov komandai otrajā puslaikā neko īpašu izveidot nav sanācis pie pretinieku vārtiem.


Kārtas noslēdzošajā spēlē Sanktpēterburgas Zenit, pateicoties Vjačelava Karavajeva un Andreja Mostovoja vārtu guvumiem abu puslaiku kompensācijas laikā, ar 2:0 pārspēja Khimki vienību. Zenit guva vārtus arī spēles 8' minūtē, taču pēc VAR iejaukšanās vārti tika atcelti, jo pirms tam Lovrens pārkāpa noteikumus cīņā par bumbu. Visas spēles laikā Zenit komandai bija nospiedošs pārsvars, tas atspoguļojās arī sitienu skaitā - 19:9 Zenit labā.

Nākamajā kārtā Zenit gaida izbraukums uz Sočiem, savukārt Maskavas Spartak gaida nākamais pārbaudījums - šoreiz izbraukuma spēle pret Maskavas Lokomotiv komandu. Vēl rīt un parīt tiks aizvadītas Krievijas kausa izcīņas 1/4 fināla spēles.

bottom of page