top of page

Zenit vienas uzvaras attālumā no čempionu titula, Maskavas derbijā uzvar Spartak


Kryliya Sovetov ceturto reizi kluba vēsturē iekļūst Krievijas kausa izcīņas finālā. Foto - kc-camapa.ru

Aizvadītajā kārtā Zenit pietuvojās čempionu titulam un šobrīd Sanktpēterburgas klubu no zelta medaļām šķir viena uzvara, bet Maskavas Spartak un Lokomotiv turpināja cīņu par Čempionu līgu.


Kārta iesākās ar Ural un Akhmat neizšķirtu 1:1, Zenit pārliecinošu uzvaru ar 6:0 pret Rotor, Lokomotiv uzvaru viesos pret Tambov ar 5:2. Taču visnegaidītākais rezultāts tika fiksēts Maskavā. Maskavas Dynamo, kuri turpina cīņu par atlikušo ceļazīmi uz Eirokausiem kopā ar vēl četriem klubiem, negaidīti zaudēja ar 0:1 Khimki vienībai. Spēli ļoti aktīvi iesāka Dynamo komandas spēlētāji, izveidojot vairākus labus momentus pie pretinieku vārtiem. Visreālākā iespēja atklāt rezultātu mājiniekiem bija spēles 25' minūtē, kad Daniils Fomins nospēlēja sieniņā un tika izvirzīts viens pret vienu ar pretinieku komandas vārtsargu, taču pēc viņa sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu. Arī pēc šīs epizodes Khimki tika piespiesti pie sava soda laukuma, taču Dynamo centieni nerealizējās vārtu guvumā. Viesu komanda pirmajā puslaikā nespēja izveidot nevienu pat puslīdz bīstamu momentu pie Dynamo vārtiem.


Taču viss mainījās otrajā puslaikā, kad jau pašā puslaika sākumā Khimki tika pie pirmās vārtu gūšanas iespējas, taču Rēziuanam Mirzovam nesanāca kārtīgi uzsist pa bumbu. Kopumā Khimki komandai sāka izdoties izveidot pretuzbrukumus. Bet arī otrajā puslaikā Dynamo spiediens nemazinājās pie Khimki vārtiem, vairākkārt viesu komandas vārtsargam Iļjam Lantratovam glābjot savu komandu. Spēles 60' minūtē bumba brīnumainā kārtā neatrada ceļu Khimki vārtos. Lantratovs izskrēja ārā no sava soda laukuma un tika apspēlēts. Konstantīns Tjukavins uzsita pa gaisu pretinieku vārtos, taču trāpīja pa vārtu pārliktni. Spēles 79' minūtē atkal bija ļoti karsti pie viesu komandas vārtiem, kad soda laukumā tika nogāzts Nikolajs Komličenko. Viņu acīmredzami turēja ar abām rokām, taču nedz spēles galvenais tiesnesis, nedz arī VAR uz 11 metru atzīmi tā arī nenorādīja. Arī 87' minūtē atkal Tjukavins sita no tuvās distances un kārtējo reizi Lantratovs savu komandu glāba. Un šeit nostrādāja princips, ja tu nevari iesist, tad iesit tev - pirmajā kompensācijas minūtē Maksims Glušenkovs panāca 1:0 Khimki labā un atnesa savai komandai svarīgus 3 punktus, un teorētiski Khimki saglabā izredzes pacīnīties arī par Eirokausu ceļazīmi.

Svētdienas spēles atzīmējas ar lielu noraidījumu skaitu. Svētdienas pirmajā spēlē Sochi atklāja rezultātu jau 8' minūtē un jau 14' minūtē panāca pat 2:0. Kaut arī pirmo bīstamu momentu izveidoja tieši Ufa komanda, taču Sochi realizācija pirmā puslaika sākumā bija teicama. Spēles 19' minūtē Ufa vienus vārtus atspēlēja. Pirmā puslaika izskaņā Sochi palika mazākumā, kad par otro brīdinājumu laukumu bija spiests atstāt Ibragims Calagovs. Ufa vairākumā otrajā puslaikā izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Sochi vārtiem, līdz beidzot 78' minūtē panāca izlīdzinājumu. Taču 89' minūtē Sochi tika pie retās iespējas otrajā puslaikā, Terehovs ielauzās soda laukumā un sita vārtu virzienā, bumba lidoja garām vārtsargam, taču izklupienā komandu glāba Jokičs. VAR nolēma iesaistīties šajā epizodē, jo Jokičs izklupienā uzskatāmi pacēla elkoni un bumba trāpīja tieši pa viņu. Par šo epizodi Jokičs tika noraidīts no laukuma, bet Kristians Noboa no 11 metru atzīmes panāca 3:2 Sochi labā.


Vēl svētdien Rostov ar minimālu rezultātu 1:0 pārspēja Tulas Arsenal komandu. Arī šajā spēlē tika parādīta viena sarkanā kartīte, kad par pēdējās cerības sodu otrā puslaika sākumā laukumu bija spiests atstāt Tulas Arsenal aizsargs Tarass Burlaks. Tāpat ar minimālu rezultātu izbraukumā Krasnodar pārspēja Kazaņas Rubin komandu.


Kārtas centrālajā spēlē savā starpā tikās divi Maskavas klubi - Spartak un CSKA. Jau no pašas pirmās minūtes Spartak ļoti agresīvi devās uz pretinieku vārtiem. Aleksandrs Soboļevs no tuvas distances sita garām vārtiem. Spēles 35' minūtē notika, laikam, izšķirošs moments šajā duelī, kad par ļoti rupju spēli, pēc VAR iejaukšanās epizodē, no laukuma tika noraidīts Iļzats Ahmetovs. Spartak atlikušajā laikā spēja izveidot pāris momentus, taču par ļoti bīstamiem tos grūti nosaukt.


Savukārt otrajā puslaikā, jau pašā sākumā, Soboļevs varēja atklāt rezultātu, kad no tuvas distances sita ar galvu, taču veiksmīgi nospēlēja Igors Akinfejevs. Spēles 52' minūtē gar labo malu izskrēja Džordans Larsons, kurš apspēlēja savu pretspēlētāju, ielauzās soda laukumā un raidīja bumbu vārtos - 1:0. CSKA bija tikai viena patiešām laba iespēja izlīdzināt rezultātu, taču Rondons sita pāri vārtiem. Maskavas Spartak turpina cīņu par Čempionu līgas ceļazīmi, savukārt CSKA ļoti pasliktināja savas izredzes tiks Eiropas Konferenču līgā. Šobrīd par ceturto Eirokausa ceļazīmi cīnās četri klubi, kuriem ir vienāds punktu skaits - 46, tie ir Kazaņas Rubin, Sochi, CSKA un Dynamo. No šī četrinieka tikai Sochi aizvadītajā kārtā spēja izcīnīt uzvaru.


Vēl nedēļas vidū tika aizvadītas Krievijas kausa izcīņas pusfināla spēles. Maskavas Lokomotiv pārliecinoši ar 3:0 pārspēja Maskavas CSKA, savukārt otro finālistu nācās noskaidrot pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā veiksmīgāki bija Kryliya Sovetov komanda, no turpmākās cīņas izslēdzot Akhmat. Fināls tiks aizvadīts 12.maijā.

Nākamajā kārtā Sanktpēterburgas Zenit tiksies ar Maskavas Lokomotiv, un uzvarot, Zenit kļūs par šīs sezonas Krievijas Premjerlīgas čempioniem, tikmēr trešajā vietā esošs Maskavas Spartak viesosies Tulā pie Arsenal vienības. Ļoti svarīga spēle būs Kazaņā, kur Rubin tiksies ar Maskavas Dynamo, tikmēr pārējās divas pretendentes uz 4.vietu Maskavas CSKA uzņems Ufa komandu, bet Krasnodarā viesosies Sochi.

bottom of page