top of page

Zenit zaudē punktus, savā 99.dzimšanas dienā Spartak kapitulē Ufa ar 0:3, CSKA ārpus Eirokausu zonas


Maskavas Spartak savā 99.dzimšanas dienā ar 0:3 piekāpās Ufa komandai. Foto - spartak.com

Šī kārta Krievijas Premjerlīgā iesākās ar pārliecinošu Akhmat uzvaru pret Khimki ar rezultātu 3:1, Maskavas Dynamo uzvaru izbraukumā ar 3:0 pret Rotor un Maskavas Lokomotiv pārliecinošu uzvaru ar 4:1 pret Rostov. Jāpiebilst, ka Lokomotiv ar šo uzvaru pakāpās turnīra tabulas otrajā vietā, kas dod tiesības startēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. Kopumā Lokomotiv izcīnīja savu devīto uzvaru pēc kārtas ar kopējo rezultātu 23:3.


Savukārt sestdienas vakars atnesa negaidītu spēles iznākumu Krasnodarā, kur Sanktpēterburgas Zenit kaut arī izrāva neizšķirtu, bet tomēr zaudēja punktus. Krasnodar šogad visos turnīros spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru - 4:0 pret pēdējā vietā esošu Tambov komandu un vienu spēli spēja nospēlēt neizšķirti - 2:2 pret Ural. Visās pārējās šī gada 7 spēlēs Krasnodar piedzīvoja zaudējumus ar kopējo rezultātu 6:21. Tomēr spēli pret līdervienību Krasnodar iesāka ļoti veiksmīgi, jau 7' minūtē rezultātu atklāja Aleksejs Ionovs. Zenit uzreiz pamodās un devās atspēlēties, bet Krasnodar gaidīja savas iespējas aizskriet pretuzbrukumā. Kaut arī tikai vienu reizi mājinieki patiešām apdraudēja Zenit vārtus, visa pārējā spēle tika aizvadīta pie Krasnodar vārtiem.


Arī otro puslaiku Zenit iesāka ļoti aktīvi, veidojot momentu pēc momenta, taču Zenit uzbrukuma līderu sitieniem pietrūka precizitātes, vairākkārt sitot tieši gar vārtu konstrukciju. Spēles 58' minūtē Krasnodar neizmantoja savu iespēju palielināt pārsvaru, bet jau pēc divām minūtēm Aleksejs Ionovs aizsrēja pretuzbrukumā, eleganti uz atvēziena apspēlēja vienīgo Zenit aizsargu un raidīja bumbu vārtos - 2:0. Gūstot savus otros vārtus Krasnodar uzreiz izveidoja vēl vienu bīstamu momentu, taču šoreiz uzdevumu augstumos bija Zenit vārtsargs. Atlikušajās spēles pamatlaika 17 minūtēs Zenit izdarīja kārtīgu spiedienu uz mājinieku vārtiem un šeit parādījās Matveja Safonova nepārliecinošs sniegums - vairākās epizodēs viņš ne visai droši nospēlēja. Tieši Safonovs arī atveda pirmo Zenit vārtu guvumu - spēles 75' minūtē viņš ļoti neveiksmīgi nospēlēja izgājienā, nevar īsti pateikt, ko tieši gribēja Safonovs izdarīt, taču viņš vienkārši palaida bumbu garām un ļāva Sardāram Azmūnam raidīt bumbu tukšajos vārtos. Uzreiz nākamajā epizodē Krasnodar varēja atjaunot divu vārtu pārsvaru, taču pēc Toni Viljenas sitiena bumba nolidoja dažu centimetru attālumā no vārtu staba. Bet 86' minūte Zenit panāca neizšķirtu, pateicoties precīzam Andreja Mostovoja sitienam. Līdz ar to Zenit izcīna punktu un no tuvākās sekotājas - Maskavas Lokomotiv viņus šķir 6 punkti.

Svētdien Kazaņas Rubin, pateicoties skaistiem Darko Jevtiča vārtiem pirmā puslaika izskaņā, ar minimālu rezultātu pārspēja viesos Ural vienību. Tiesa 82' minūtē uz Rubin vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču Krasnodar vārtsargs Djupins sitienu atvairīja. Vēl Tulas Arsenal ar 4:0 pārspēja Tambov vienību.


Sočos Maskavas CSKA piedzīvoja zaudējumu ļoti svarīgā spēlē. Spēles 40' minūtē uz Akinfejeva sargātajiem vārtiem tika nozīmēta pendele, kuru veiksmīgi realizēja Noboa, bet spēles 54' minūtē Arturs Jusupovs dubultoja rezultātu. Vienīgos vārtus CSKA guva spēles 78' minūtē, kad no 22 metriem soda sitienu, ar ļoti spēcīgu sitienu, realizēja Igors Divejevs. Jāsaka, ka Sochi bija izveidojuši vēl vairākus teicamus vārtu gūšanas momentus pie CSKA vārtiem, taču izcilu spēli, neskatoties uz diviem ielaistajiem vārtiem, aizvadīja Igors Akinfejevs. Šobrīd pēc šī zaudējuma, CSKA noslīdēja uz 5.vietu, paliekot ārpus Eirokausu zonas.


Un visbeidzot, savā 99. dzimšanas dienā ļoti nepatīkamu pārsteigumu saviem līdzjutējiem sagādāja Maskavas Spartak. Bez komandas kapteiņa Georgija Džikijas un Airtona sastāvā, kuri izlaida spēli diskvalifikācijas dēļ, Spartak ar bālu sniegumu laukumā ar 0:3 savā laukumā piekāpās Ufa komandai.

Nākamajā kārtā Maskavas Spartak pret Maskavas CSKA būs jāiztiek bez Samueļa Žigo, kurš spēlē pret Ufa divu brīdinājumu dēļ bija noraidīts no laukuma. Vēl nākamajā kārtā čempionāta līderi tiksies ar tabulas lejasdaļas komandām: Zenit uzņems Rotor, Lokomotiv viesosies pie Tambov, bet Kazaņas Rubin uzņems komandu no Krasnodaras. Vēl trešdien ir paredzētas abas Krievijas kausa izcīņas pusfināla spēles: Akhmat uzņems Kryliya Sovetov, bet Maskavas derbijā tiksies Lokomotiv un CSKA.

bottom of page