top of page

Atletico vairs tikai 4 punktu pārsvars, intriga ir dzīva


Karims Benzemā kārtējo reizi izglābj Madrides Real. Foto - laliga.com

Spānijas čempionāta 27. kārtā ar milzu grūtībām pie uzvaras savā laukumā tika Madrides Real, kas vēl 72' minūtē atradās iedzinējos pret turnīra jaunpienācēju Elche, tomēr Benzemā kļuva par varoni, vispirms izlīdzinot rezultātu, bet kompensācijas laikā arī izraujot panākumu Real - 2:1. Uzvara gan nepavisam nenāca vienkārši. Pirmajā puslaikā mājiniece pret Elche bija pārāka sitienos ar 7:1, taču vārtu rāmī spēja trāpīt tikai vienu, kamēr labākā iespēja pat bija visiem, bet Kurtuā spēja aizsniegties līdz bumbai. Arī Benzemā tika pie iespējas, bet no labas pozīcijas sita garām vārtiem.


Otrā puslaika sākumā galvenais tiesnesis diskutablā situācijā nolēma nepiešķirt pendeli uz madridiešu vārtiem, tomēr jau nākamajā uzbrukumā Elche tik un tā izvirzījās vadībā. Viesi tika pie sava pirmā un vienīgā stūra sitiena visā spēlē, un to arī realizēja, ar galvu precīzi sitot Kalvo. Real samērā ātri spēja atspēlēties, 73' minūtē arī izmantojot stūra sitienu. Karaliskais klubs izspēlēja savu stūri, Modričs centrēja soda laukumā, kur lielā burzmā visaugstāk lēca Benzemā, izlīdzinot rezultātu. Piecas minūtes vēlāk sitienu pavisam garām stabam aizsita Kazemiru, bet 83' minūtē brazīliešu pussargs no pāris metriem pārsita pāri ar galvu. Galotnē gan Real spēja tikt pie trim punktiem, un atkal par glābēju kļuva neviens cits kā Benzemā. Rodrigu izspēlēja sieniņu ar Francijas uzbrucēju, kurš no gaisa trieca bumbu apakšējā stūrī - 2:1.

Spēļu dienas noslēdzošajā mačā lielo pārsvaru uzvarā nespēja pārvērst šībrīžējā līdere Atletico, kas nospēlēja 0:0 ar Getafe. Atletico izbraukumā cīnījās pret Getafe, kura, lai arī čempionātu iesāka neslikti, pēdējā laikā vien ar grūtībām vāc punktus, vienīgo uzvaru pēdējā pusotra mēneša laikā izcīnot pret citu neveiksmīgi šosezon spēlējošu komandu Valencia. Šoreiz gan izdevās pārsteigt līderi - 0:0. Viesi kontrolēja bumbu 73% spēles laika un pēdējās 20 minūtes spēlēja vairākumā, taču pie panākuma Madrides klubam tikt neizdevās.


Čempionāta 27. kārtas noslēdzošajā mačā Barcelona ar 4:1 uzveica pastarīti Huesca. Lionels Mesi, kurš šovakar guva divus vārtus, aizvadīja 767. spēli Barcelona sastāvā, tādējādi panākot kluba rekordistu Čavi. Barca uzņēma pastarīti Huesca un, pateicoties Atletico pēdējā laika buksēšanai, varēja tikt četru punktu attālumā no līderes, un šoreiz pie vienāda spēļu skaita. Mesi ar fantastiski precīzu sitienu jau 13' minūtē padarīja šo zīmīgo vakaru sev vēl īpašāku – bumbai trāpot pa pārliktni un pēc tam atsitoties pret zemi, ielēca vārtos. Ar diezgan līdzīgi meistarīgu sitienu izcēlās Grīzmans, un Barcelona neapstājās arī pie 2:0, turpinot apšaudīt Huesca vārtus. Viesi pirmajā puslaikā vien ar veiksmes palīdzību neielaida trešos vārtus, turklāt tieši pirms pārtraukuma vienus vārtus atguva, pretuzbrukumā nopelnot pendeli – pirmajām 45 minūtēm noslēdzoties ar minimālu katalāņu pārsvaru ar 2:1.


Barcelona gan drīz otrā puslaika sākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru un 53' minūtē pēc Mesi centrējuma precīzs ar galvu bija Mingesa. Tiesa, Huesca mazliet vēlāk bija ļoti tuvu 2:3, taču 11 metru sitienu realizējušais Mirs nespēja ar plecu pārvirzīt bumbu jau tukšos vārtos. 90' minūtē Mesi ar rikošeta palīdzību pielika punktu - 4:1. Barcelona 11 kārtas pirms turnīra beigām pietuvojās Atletico līdz četru punktu attālumam. Komandām maija sākumā paredzēta arī savstarpējā cīņa Camp Nou, kas var kļūt par zelta spēli.

Jau šīs nedēļas vidū La Liga komandas turpinās cīņu Eiropas kausos. Vispirms otrdien Real gaidāma Čempionu līgas atbildes spēle savā laukumā pret Itālijas komandu Atalanta, pirmajā spēlē Bergamo Real izcīnīja laimīgu uzvaru ar 1:0. Savukārt trešdien Atletico viesosies Londonā pie Chelsea komandas, kas pirmajā mačā, pateicoties Žirū akrobātiskajam vārtu guvumam, izcīnīja uzvaru ar 0:1. Bet dienu vēlāk Granada un Villarreal centīsies iekļūt Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, aizvadot atbildes spēles. Granada viesosies Norvēģijā pie Molde, kur mēģinās noturēt 2:0 pārsvaru, kas tika izcīnīts pirmajā spēlē, bet Villarreal uzņems Kijevas Dynamo, kura viesos tika uzveikta ar identisku 0:2.

bottom of page