top of page

Gutkovskim un Krautmanim šonedēļ vārti, Uldriķis izšķērdē momentu, skandāls Ukrainas Premjerlīgā

TautasFutbols.LV uzsāk apskatus arī par mūsu tautiešu gaitām ārzemju klubos. Paskatīsimies, kā viņiem gāja aizvadītajā nedēļā.


Sestdien Lietuvas augstākās līgas čempionātu veiksmīgi iesāka Navežis komandas īrētais futbolists Jānis Krautmanis, kurš pirmajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu pret Dainava, kuru pārstāv Roberts Zelmanis. Tas notika 44' minūtē, kad pēc standartsituācijas, bumba atlēca ārpus soda laukumam, pie kuras pirmais atradās Krautmanis un ar skaistu sitienu pret zemi ieraidīja bumbu vārtos. Spēli Nevežis uzvarēja ar 2:0 un tādējādi iesāka veiksmīgi čempionātu. Pats Krautmanis ziemas pārtraukumā no Jūrmalas Spartaka tika noīrēts Nevežis. Aivars Emsis palika Džiugas rezervē spēlē pret Hegelmann Litauen.

Kristaps Tobers nospēlēja visu spēli Polijas Augstākajā līgā, kurā viņa pārstāvētā Gdaņskas Lechia nospēlēja neizšķirti ar Podbezskidzie - 2:2. Jāpiemin, ka pretiniekiem izlīdzinājumu panāca nesenais Riga FC uzbrucējs Kamils Biliņskis. Šobrīd Lechia atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā, bet vietu augstāk Vladislava Gutkovska pārstāvētā Rakow nospēlēja neizšķirti ar Cracovia - 0:0. Vladislavs nospēlēja 87 minūtes, kurās neizdevās izcelties, taču šonedēļ viņš jau paspēja iesist vienus vārtus Polijas kausa ceturtdaļfinālā, izbraukuma uzvarā pret Poznaņas Lech - 2:0. Tādējādi Rakow tika līdz pusfinālam.

Roberts Uldriķis sāka pamatsastāvā jau otro maču pēc kārtas, kurā nospēlēja 68 minūtes un palīdzēja Sion izbraukumā uzvarēt Lausanne - 3:1. Tikmēr Mārcis Ošs izlaida otro spēli pēc kārtas savainojuma dēļ. Jāpiemin, ka abu spēlētāju komandas tikās ceturtdien. Lugano mājās ar rezultātu 3:0 uzvarēja Sion. Roberts Uldriķis šo spēli arī devās Sion pamatsastāvā un izniekoja lielisku iespēju gūt vārtus.


Armēnijas Premjerlīgā Eduarda Emša pārstāvētā Erevānas Noah viesos zaudēja Lori - 0:2. Emsis nopelnīja dzelteno kartīti un puslaika pārtraukumā tika nomainīts. Noah šobrīd atrodas piektajā vietā turnīra tabulā.


Andrejs Cigaņiks nospēlēja 80 minūtes Ukrainas Premjerlīgā. Viņa pārstāvētā Zorya sagrāva Lviv - 4:1. Zorya jau uzvarējusi sesto spēli pēc kārtas un turnīra tabulā no Doņeckas Shakhtar atpaliek tikai par četriem punktiem cīņā par titulu. Jāpiemin, ka Zorya ir viena spēle rezervē. Taču trešdien Andrejs Cigaņiks nospēlēja 70 minūtes Ukrainas kausa ceturtdaļfinālā un palīdzēja Zorya kvalificēties pusfinālam ar uzvāru pār Ukrainas 1. līgas klubu Rivnes Veres. Tāpat arī to izdarīja Kaspara Dubras pārstāvētā Oleksandriya, kas nospēlējot 1:1 pret Dnipro-1 pamatlaikā un tikai ar vienpadsmit metru soda sitienu sēriju noskaidroja uzvarētāju. Pats Kaspars netika pieteiks spēlei.


Jāpiemin, ka Ukrainas Premjerlīgā pēc aizvadītās kārtas ir izcelies pamatīgs tiesnešu skandāls. Spēlē starp Doņeckas Olympic un Shakhtar, spēles 38' minūtē, Olympic pēc stūra sitiena izspēles panāca izlīdzinājumu 1:1, taču tālāk sekoja diezgan interesants VAR un spēles galvenā tiesneša lēmums. Šis vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures stāvokļa dēl. Šajā epizodē vārtsargs nogrūda vienu no Olympic spēlētājiem, kurš arī patraucēja vārtsargam vārtsarga laukumā tikt pie bumbas, to pēc VAR izskatīšanas spēles galvenais tiesnesis apzīmēja kā aktīvās aizmugures stāvokli. Spēle tā arī beidzās ar Shakhtar uzvaru ar 1:0.


Pēc šīs spēles Olympic kluba prezidents Vladislavs Geļzins skarbi izteicās par tiesāšanu un tiesnešu nodaļas vadītāju. Viņš atnāca uz pēcspēles preses konferenci un tiešraidē pārtrauca sava kluba treneri ar aptuveni sekojošu monologu (uzmanību, video satur nenormatīvu leksiku):

Pasaki, ka tiesnesis p*****s atrāva galvu n***j, tā arī saki b**, ko tu b** kautrējies b**? (ar šo frāzi Geļzins vērsās pie sava kluba trenera). Ko jūs b** visi klusējat? Man vienam par to runāt? Visi redz, 93% ieskaita vārtus televīzijā. Ko jūs te visi stāstāt? Ko šie eksperti b** stāsta? Tīri vārti tiek atcelti. M***a, kam tas itāļu p*****s atrodas mūsu valstī b** (tiek domāts par Lučano Luči, Ukrainas Futbola federācijas tiesnešu korpusa vadītāju)? Mainiet, s**a, viņus. visus b****j!

Slovēnijas čempionātā pirmo spēli Ļubļanas Olimpija sastāvā, gandrīz pēc gada pārtraukuma aizvadīja Vitālijs Maksimenko, kurš 89' minūtē nāca uz maiņu un palīdzēja savai vienībai noturēt uzvaru ar 1:0 pret Colje.


Trešdien Kipras kausā visu spēli nospēlēja Igors Tarasovs, kura pārstāvētā Ahnas Ethnikos nospēlēja neizšķirti pret Nikosas Olympiakos. Igoram tā ir otrā spēle pēc kārtas, kad viņš nospēlē visu spēli.


Deniss Rakels aizvadīja otro spēli pēc pārtraukuma un nospēlēja 67 minūtes Kipras čempionātā, kad viņa pārstāvētā Paphos nospēlēja neizšķirti pret APOEL - 1:1.


Serbijas Superlīgā piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Jevgēnija Kazačoka un Kaspara Svārupa pārstāvētā pastarīte Bačka, kura zaudēja Voždovac vienībai ar rezultātu 1:2. Valērijs Šabala netika iekļauts Viitorul sastāvā Rumānijas čempionāta spēlē, Latvijas izlases spēlētājs Daniels Ontužāns netika iekļauts Bayern otrās komandas sastāvā Vācijas 3.Līgā un vēl viens Latvijas izlases spēlētājs Aleksejs Saveļjevs netika iekļauts Montava sastāvā Itālijas C Sērijas B grupā.


Tikmēr Jānis Ikaunieks aizvadīja pārbaudes spēli Somijas KuPS sastāvā pret Jaro, kuras pamatsastāva devās Krists Gulbis un guva savainojumu. KuPS spēli uzvarēja ar rezultātu 5:1.

bottom of page