top of page

Otrā apļa ievadā top-3 klubi sākuši atrāvienu


Ja Valmiera spēs noturēt iesākto tempu, tad mūs gaida ļoti aizraujoša cīņa par medaļām šosezon. Foto - Jānis Līgats

Pēc aizvadītajām valsts svētku brīvdienām maija sākumā TautasFutbols.LV ir atgriezies ar kārtējo Virslīgas kārtas apskatu. Noteikti jāatzīmē Noah Jurmala iesaistīšanās čempionātā, kas ir atnesusi ne vien vēl papildus 32 spēles, ko vērot Latvijas futbola Virslīgas cienītājiem, bet arī kardinālas kalendāra izmaiņas, līdz ar to komandām aizvadīto spēļu skaits tuvākajās kārtās kardināli atšķirsies. Piemēram, Noah šajās divās kārtā aizvadījusi savu trešo un ceturto spēli, kamēr citām vienībām tās ir jau 8 vai 10. Līdz ar to ir arī nepatīkama ziņa līdzjutējiem – krietni vairāk spēļu gaidāmas darbadienās.


Ar uzreiz 3 spēlēm svētdien iesākās Virslīgas 11. kārta. Pirmajā mačā Ķeizarmeža sporta bāzē Riga FC uzņēma FK Liepāja klubu, kas pirmo apli noslēdza vien ar 3 uzvarām. Pirmajā tikšanās reizē šajā sezonā mājās Liepāja parādīja visai nevarīgu spēli un piekāpās rīdziniekiem ar 0:2, taču pirms otrā apļa spēles bija uzņēmuši labu ritmu – uzvarot pēdējās 3 spēles.


Jau spēles 15' minūtē vadībā spēja izvirzīties trīskārtējie valsts čempioni – Durišičs izpildīja stūra sitienu un pēc soda laukumā raidītās bumbas izgājienā devās kurzemnieku vārtsargs Zviedris, taču kļūdījās. Līdz ar to pie bumbas tika Riga FC uzbrukuma līderis Miloševičs, gūstot savus devītos vārtus. Burtiski jau nākamajā uzbrukumā rīdzinieki varēja izcelties vēlreiz, jo pēc Miloševiča un Piščeviča saspēles bumba nonāca pie Brizolas. Brazīlis sita pa vārtiem no metriem 20, taču pa ceļam pagadījās Keita – rikošetā no aizsarga kājas raidītā bumba norībināja vārtu pārliktni. 25' minūtē lieliski pēc sāna iemetiena izspēles nospēlēja Ukpa, kas ļāva atbrīvoties no pretinieku aizsarga, un izdarīt bīstamu sitienu pa Ozola vārtiem, kas gan tika atvairīts. Pēc nospēlētas pusstundas Riga tomēr dubultoja savu pārsvaru. Kreisajā malā lielisku sieniņu izspēlēja Kamešs un Brizola, pēc kā Kamešs izdarīja asu piespēli gar vārtiem, kur jau gaidīja Soisalo – viņam izdevās gūt savus pirmos vārtus Virslīgā. Sešas minūtes vēlāk Liepājai izdevās samazināt deficītu uz rezultāta tablo. Pēc izpildīta stūra sitiena bumba atlēca uz soda laukuma robežas, kur to savāca un ar otro pieskārienu vārtu apakšējā daļā raidīja Ukpa. Četras minūtes pirms puslaika beigām tika izmantota vēl viena standartsituācija – šoreiz to līdzīgā stilā paveica arī mājinieki. Pēc Kameša izpildīta stūra sitiena, bumba izlidoja no soda laukuma, taču tieši pa sitienam Soisalo, kurš bumbu sita uzreiz ar pirmo pieskārienu, ļoti spēcīgi, Liepājas vārtu vīram Zviedrim neatstājot lielas cerības. Līdz ar to puslaiks noslēdzās ar ļoti rezultatīvo 3:1 Riga labā.


Otrajā puslaikā komandas krietni samazināja tempu, krietni retāk apdraudot pretinieku vārtus. Pēc nospēlētām 6 minūtēm otrajā puslaikā Liepājai radās izcila iespēja samazināt vārtu deficītu līdz minimumam. Tīdenbergs izpildīja centrējumu soda laukumā, un tur bumba nokrita pa sitienam Ikauniekam, kurš to raidīja pāri mērķim, jāpiemin, ka līdzīgu iespēju Ikaunieks izšķērdēja arī pirmajā puslaikā. Pamatlaika izskaņā Liepāja pārāk aizrāvās ar uzbrukumu, kas ļāva Rigai aizskriet ātrajā pretuzbrukumā četratā pret trīs liepājniekiem. Babajans deva asu piespēli gar vārtiem, to centās pārķert Zviedris, taču atkal neveiksmīgi to atsita sev priekšā, kur jau pustukšos vārtos to iebakstīja Miloševičs, gūstot 10. vārtus 9 spēlēs. Interesanti, ka statistikas ailītēs, kas nebija gūtie vārti, Liepāja bija pat nedaudz pārāka – gan bumbas kontrolē, gan izdarītajos sitienos, taču nespēja salauzt Rigas aizsardzību.


Dmitrija Mološa pēcspēles komentārs:

Bija momenti, kuros labi darbojāmies un varējām iesist, taču pagaidām ar lielajām komandām mums iet grūti. Kaut kur mums šodien pietrūka agresivitātes un sportiskā niknuma.

Denisa Laktionova pēcspēles komentārs:

Liepāja ir laba komanda, kura šajā sezonā vēl pārsteigs ne reizi vien. Mani puiši šodien savu darbu veica kvalitatīvi, esmu viņiem pateicīgs. Jā, aizsardzībā ir lietu, kur vajadzēs pastrādāt, taču atklāts futbols ir interesants. Varējām gūt arī krietni vairāk vārtus. Pelnīta uzvara.

Otrā dienas spēle tika aizvadīta Valmierā, kur vietējais klubs uzņēma futbola komandu, kas pagaidām nes Noah Jurmala vārdu. Valmiera līdz šim rādījuši teicamu spēli, kas klubam ar izcīnītiem 17 punktiem pirms šīs spēles ļāvis ierindoties dalītā pirmajā vietā turnīra tabulā. Savukārt, kā jau minējām, Noah čempionātā iesaistījās tikai nesen, līdz ar to paguvuši nospēlēt 2 spēles, abās ciešot visai pārliecinošus zaudējumus ar 0:5 un 2:4 attiecīgi Spartakam un RFS.


Par lielu pārsteigumu daudziem, spēles sākums bija pavisam neizteiksmīgs no Valmieras puses, kas pirmajās 20 minūtēs īsti sitienus pa vārtiem pat nespēja izdarīt. Pirmā vārtu gūšanas iespēja parādījās vien 35' minūtē, kad Jokota izdarīja lielisku piespēli starp aizsargiem, izvirzot vienatnē pret vārtsargu Krolli, taču gados jaunais uzbrucējs sitienu izdarīja virsū Noah vārtsargam. Mirkli vēlāk Krollis pārbaudīja veiksmi sitot no tālās distances, taču atkal virsū vārtsargam. Pašā puslaika izskaņā arī Noah izdarīja savu pirmo, un kā vēlāk izrādīsies vienīgo, sitienu vārtu taisnstūrī – to izpildīja Samuels no metriem 18. Pirmais puslaiks visai gausā spēlē noslēdzās bez vārtu guvumiem.


Sākoties otrajam puslaikam nedaudz iniciatīvu pat pārņēma viesi, taču neko bīstamu izvaidot īsti nespēja – vien izdarīja pāris sitienus gar vārtiem. Beidzot atklāt spēles rezultātu Valmierai vajadzēja 65' minūtē. Falls izdarīja teicamu centrējumu soda laukumā Gejam, kurš nevis pats sita, bet gan atmeta bumbu Sovam, kurš sita jau pustukšos vārtos, taču atkal Jūrmalas komandu glāba vārtsargs Kņaževičs. Mirkli vēlāk gan valmieriešiem izdevās atklāt rezultātu, tas izdevās pēc stūra sitiena. Centrējumu soda laukumā uz tālo stabu pagarināja Gadrani, kur jau gaidīja Gejs, mierīgi ieraidot bumbu vārtos. Jau nākamajā uzbrukumā Gejs nokārtoja vēl vienus vārtus – viņam tika veikts centrējums soda laukumā, taču atkal sitienu viņš neizdarīja, bet gan bumbu ar galvu atmeta Sovam, kuram atlika vien no pusmetra attāluma iebakstīt bumbu vārtos, panākot jau 2:0. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās spēle, Valmieras komanda noteikti nevar būt apmierināti ar šādu sniegumu.


Tamaza Pertijas pēcspēles komentārs:

Nebija slikta spēle. Jā, pēc pirmā puslaika situācija bija nervoza, taču nebija šaubu, ka šo spēli uzvarēsim. Sapratām, ka ja kaut kas notiks ne tā, noteikti ielaidīsim spēlētājus no soliņa. Kad komanda dziļi aizsargājas nekad nav vienkārši. Vēlos pateikties faniem par atbalstu.

Artjoma Gorlova pēcspēles komentārs:

Sarežģīta spēle, bija daudz cīņas un maz momentu. Esmu apmierināts ar mūsu spēli līdz ielaistajiem vārtiem. Pirmajā puslaikā vispār neļāvām viņiem neko izveidot. Nepatīkami ielaist pēc stūra sitienu. Pretinieks sāka steigties, vajadzēja vēl nedaudz noturēties. Uzskatu, ka puiši izpildīja spēles plānu. Ir pozitīvas lietas, taču neesam apmierināti ar zaudējumu.

Spēļu diena noslēdzās Hanzas vidusskolas stadionā, kur visai principiālā duelī Metta uzņēma Jūrmalas Spartaku. Abas komandas nevarētu būt ļoti priecīgas par sezonas sākumu, jo Spartaks paguvis izcīnīt vien 2 uzvaras 8 spēlēs, kamēr, lai arī Mettai bija izcila 3 bezzaudējumu sērija pret Rigu, RFS un Valmieru, komanda joprojām ir bez uzvarām. Jāpiezīmē, ka zaļi-baltie pēdējo reizi Virslīgā spēja uzvarēt pagājušā gada augustā, uzvarā pret Tukumu. Pēc tam nav izcīnītas uzvaras 21 spēlē pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Abas šī vakara komandas šogad jau tikās un tas notika Tukumā, kur sezonas sākumā Spartaks aizvadīja savas mājas spēles. Tur ne bez grūtībām Spartaks izcīnīja uzvaru ar minimālu 1:0.

Spēle sākās ar Mettas Ultru pirotehnikas šovu un milzīgu apsveikuma baneri, par godu kluba 15 gadu jubilejai, kas tika nosvinēta maija sākumā.


Par prieku kuplajam atbalstītāju pulkam Metta arī ļoti ātri pirmā izvirzījās vadībā. Birka un Vapne izspēlēja ātru sānu iemetienu Spartaka laukuma pusē, kam sekoja Birkas centrējums soda laukumā, un tur pie bumbas tika neviens cits kā Muritala – pirmo sitienu ar galvu viņš trāpīja pa pārliktni, bet bumba atlēca tieši viņam uz kājas, un no tik tuvas distances Ošam nebija nekādu cerību sitienu atvairīt. 25' minūtē Spartaks beidzot izpildīja savu pirmo sitienu vārtu rāmī – tas notika pēc Mettas jaunpienācēja aizsardzības līnijā Musas kļūdas, kad viņš muļķīgi pazaudēja bumbu savā laukuma pusē. Markhieva raidīto sitienu gan Beks slaidā lēcienā atvairīja. Desmit minūtes vēlāk Ogujini izdarīja viltīgu tālsitienu no soda laukuma robežas, taču bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Septiņas minūtes līdz spēles beigām spēles galvenais tiesnesis piešķīra diskutablu 11 metru soda sitienu par Uldriķa izklupienu pret Markhievu. Pendeli devās izpildīt Kerbašs, taču futbola karma bija īstajā vietā un Spartaka pussargs bumbu raidīja pāri vārtiem. Līdz ar to pirmajās 45 minūtēs ar 1:0 pārāki bija Metta.


Otrais puslaiks iesākās ļoti neveiksmīgi priekš viesu komandas. Pēc Vapnes izpildīta stūra sitiena otrajā stāvā lieliski pacīnījās Uldriķis, kā arī Ošs izgājienā nebija pārāk drošs, kas ar veiksmes palīdzību ļāva bumbai, atsitoties pret Muritalas muguru, ielidot vārtos. Desmit minūtes pirms spēles beigām Spartaks tika pie soda sitiena izpildes no ļoti labas pozīcijas. Prepelice izpildīja sitienu gar pretspēlētāju mūri, tālajā apakšējā stūrī, bet Beks bumbu elegantā lēcienā atvairīja. Pie vēl vienas līdzīgas standartsituācijas jūrmalnieki tika dažas minūtes vēlāk. Un arī šoreiz pa tiešo vārtos sisto bumbu Bekam izdevās atvairīt. Spēle noslēdzās ar Mettas 2:0 panākumu, bet komandas vārtsargam Bekam šī bija ne tikai pirmā sausā spēle Virslīgā, bet arī pirmā uzvara. Vēl jāpiemin, ka Mettai šī bija kopumā 100. nezaudētā spēle Virslīgā.


Mareka Zuba pēcspēles komentārs:

Futbols dažreiz ir smieklīga spēle un šodien par to varējām pārliecināties. Pilnībā dominējām laukumā, taču svarīgākā statistika ir vārtu guvumi. Diemžēl dažreiz tā notiek. Šī bija spēle, kuras iznākums varēja būt pavisam cits. Nebijām sliktāka komanda par Mettu.

Andra Riherta pēcspēles komentārs:

Sen nebijām izjutuši to uzvaras garšu. Man patika tas, ka spēlētāji pieturējās pie spēles plāna. Paldies spēlētājiem par to, kā viņi atdevās šai uzvarai. Paldies.

Savukārt dienu vēlāk Jāņa Skredeļa stadionā tika aizvadīta šīs sezonas otrā spēle uz dabīgā futbola seguma, kur RFS uzņēma Ventspils komandu. Abām komandām sezonas sākums ir bijis diametrāli pretējs. Ja RFS savu vienīgo zaudējumu piedzīvoja pirmajā kārtā, tad Ventspilij līdz šim iekrāti vien 4 punkti un priekšpēdējā vieta turnīra tabulā.


Arī šajā mačā nebija ilgi jāgaida līdz rezultāta atklāšanai – jau sestajā minūtē RFS nopelnīja standartsituāciju netālu no pretinieku vārtiem. To izpildīja Marešs, kura raidīto bumbu soda laukumā lieliski savāca un ar galvu vārtos raidīja augumā raženais centra aizsargs Lipuščeks. Atlikušajā puslaika daļā komandas visai skopi veidoja bīstamas vārtu gūšanas iespējas. Viena no nedaudzajām iespējām izveidojās piecas minūtes pirms spēles beigām, kad Vilella ar savu piespēli izveda vienatnē pret vārtsargu Kuadio, taču bumbu raidīja virsū Lazarevam. Pirmā spēles daļa tā arī noslēdzās ar minimālu RFS vadību ar 1:0.


Otrā puslaika ievadā Ventspils tika pie soda sitiena patālu no vārtiem, taču komandas kapteinim Tkačukam distance nešķita nemaz tik tālu, līdz ar to ukrainis izmēģināja savus spēkus tālsitienā, kas izdevās neslikts – sarežģītās trajektorijas dēļ Čerņiauskas tikai ar grūtībām sitienu atvairīja. Astoņas minūtes pirms spēles beigām Kuadio kārtējo reizi nonāca vienatnē pret vārtsargu, taču arī kārtējo reizi sita garām. Jāpiemin, ka RFS šis bija jau ceturtais izgājiens vienatnē pret Lazarevu, un neviens no tiem netika realizēts. Īsu brīdi pirms pamatlaika beigām Tkačuks ar ļoti ambiciozu un jaudīgu sitienu no centra apļa pārbaudīja Čerņiauska modrību, sitot zem pārliktņa, taču lietuviešu vārtsargs sitienu atvairīja. Ar to arī spēle noslēdzās – RFS izmocīta uzvara ar 1:0. Jāpiemin, ka, lai arī komandas kopumā taisnstūrī trāpīja līdzīgi maz (RFS - 3, Ventspils - 2), kopējos sitienos RFS bija nospiedošs pārsvars (24:8).


Igora Kičigina pēcspēles komentārs:

Aizvadījām neaktīvu pirmo puslaiku. Uzbrukumā mums maz kas izdevās. Otrajā puslaikā priekšā bijām aktīvāki, tikām līdz pretinieku soda laukumam, taču diemžēl momentus izveidot neizdevās. Izņēmums - vairāki tālsitieni. Aizsardzībā bija kļūdas, vairākas reizes mūs glāba vārtsargs.

Viktora Moroza pēcspēles komentārs:

Svarīgi trīs punkti. Dominējām visu spēli. Bija ļoti daudz iespēju, taču neiesitām un saglabājās nervozitāte. Man liekas pretiniekam, izņemot sitienus no distances, vispār nebija iespēju. Ļoti labi, ka neielaidām vārtus un priecē tas, ka guvām vārtus pēc standartsituācijas. Strādāsim, lai uzlabotu realizāciju.

Virslīgas 12. kārtā 3 no 4 mačiem noslēdzās ar identisku rezultātu – 2:1, kas norāda uz čempionāta komandu vienlīdzīgo līmeni. Lai arī turnīra tabulā top-3 komandas ir jau izrāvušās vadībā ar 9 punktu pārsvaru, tuvākajām komandām ir 1-2 spēles rezervē, līdz ar to turpinājumā būs gaidāma ne tikai sīva cīņa par Eirokausiem, bet arī par čempiones titulu. Jāpiemin, ka arī nesenā līgas jaunpienācēja Noah Jurmala sākusi rādīt zobus, līdz ar to 4 komandām, kas šobrīd ir turnīra lejasgalā, būs jāpaveic ļoti sarežģīts uzdevums, lai nenonāktu līdz pārspēlēm.


12. kārta Virslīgā tika ievadīta ar spēli Ķeizarmežā, kur savā sporta bāzē Riga FC uzņēma Jūrmalas Spartaku. Jau pirmajā aplī abu komandu tikšanās reizē spēle notika Riga FC laukumā – tam par iemeslu ir Spartaka mājas laukuma negatavība Slokā. Pirmajā mačā īsti jūrmalnieki nespēja izrādīt pretestību pretiniekiem, ciešot pamatīgu sagrāvi ar 1:6. Jūrmalas klubs savas atlikušās 2 spēles pret Rigu aizvadīs mājās.


Jau spēles 9. minūtē Riga FC bija burtiski dažu centimetru attālumā no pirmo vārtu gūšanas. Kreisajā malā tika nopelnīta standartsituācija, ko izpildīja Ramoss – pēc viņa centrējuma soda laukumā bumba atlēca tieši pa sitienam Soisalo. Somu malējais pussargs spēja raidīt bumbu garām Ošam, taču mirkli pirms tās ieripošanas vārtos, to no līnijas izsita Soloveičiks. Tomēr par pārsteigumu daudziem Spartaks bija tie, kas pirmie izvirzījās vadībā. Vispirms 25' minūtē Prepelice izdarīja ļoti tālu piespēli pretinieku soda laukumā – tur pie bumbas tika Oguniji, kurš raidīja bumbu spēcīgi uz tālo stabu. Tur viens pats tika atstāts Fraidejs. Jūrmalnieku uzbrucējam pietika laika, lai bumbu apturētu, un ar otro pieskārienu to lēnām aizripinātu garām Ozolam tieši vārtu apakšējā stūrī, pārtraucot kluba 2 sauso spēļu sēriju. Desmit minūtes vēlāk Apdullahi parādīja savu tālšāvienu, no aptuveni 27 metriem ar pēdas ārmalu sitot pa vārtiem. Riga FC vārtos Ozolam izdevās bumbu novirzīt uz stūra sitienu. Trīs minūtes līdz puslaika beigām Spartaks varēja vēl vairāk šokēt mājiniekus. Oguniji lielā ātrumā no kreisā spārna ielauzās soda laukumā, lai arī viņam bija ļoti daudz piespēļu iespēju, nigērietis izlēma lauzties pēc sitiena pats, kas viņam izdevās – apspēlējot 3 pretspēlētājus, no dažu metru attāluma bumba tika raidīta pāri vārtiem. Tā arī pirmais puslaiks noslēdzās,ar visai pārsteidzošu 0:1 pārsvaru Spartaka labā.


Otrajā puslaikā pavisam loģisku ceļu gāja Riga – lai atslēgtu pretinieku vārtus bija jādodas uzbrukumā vēl ar lielākiem spēkiem. Ļoti tuvu pirmajam vārtu guvumam 70' minūtē bija Černomordijs, kad pēc centrējuma soda laukumā viņam vien nedaudz neizdevās aizsniegties līdz bumbai. Taču jau nākamajā uzbrukumā mērķis tika izpildīts – Brizola ar skaistu tālšāvienu atklāja Rigas vārtu kontu. Un divas minūtes līdz pamatlaika beigām Riga tomēr panāca savu, un to izdarīja neviens cits kā turnīra labākais vārtu guvējs Miloševičs. Babajans un Kamešs izspēlēja sieniņu labajā spārnā, kas ļāva malējam aizsargam nonākt soda laukumā. Kamešs no šādas lieliskas pozīcijas izcili atrada vienu pašu palikušo Miloševiču, kurš, saņemot bumbu vārtu priekšā, no dažiem metriem šāva vārtu augšējā tuvajā stūrī. Līdz ar to Rigai ļoti sarežģīta un svarīga uzvara ar 2:1.


Denisa Laktionova pēcspēles komentārs:

Spēle varēja būt daudz vieglāka, taču neizmantojām savas iespējas un pirmie ielaidām vārtus. Paldies spēlētājiem par parādīto raksturu un to, ka parādīja raksturu un spēja atspēlējās.

Mareka Zuba pēcspēles komentārs:

Sāpīgi, ka mājās dosimies bez izcīnītiem punktiem. Mums tā bija lieliska iespēja izcīnīt uzvaru. Šajā spēlē rezultātu izšķīra individuālā meistarība.

Dienu vēlāk mūs sagaidīja savā veidā Daugavpils derbijs, jo BFC Daugavpils uzņēma Noah Jurmala klubu, kurš faktiski ir no Daugavpils (Juridiskā adrese, esošie īpašnieki, kluba nosaukums pirms pusgada – viss saistīts ar Daugavpili). Turklāt savulaik Noah prezidents Jakubovskis bija mēģinājis iegūt Lokomotiv paspārnē BFC akadēmiju. Līdz ar to šis duelis bija gaidāms ļoti principiāls.


BFC Daugavpils jau pašā spēles sākumā saņēma aukstu dušu, jo jau devītajā minūtē par pārkāpumu soda laukumā uz viņu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To devās izpildīt Noah kapteinis Siņeļņikovs – lai arī Orols sitiena virzienu uzminēja, pieredzējušā pussarga sitiens visai visai droši lidoja vārtu labajā apakšējā stūrī. Pirmo sitienu vārtu rāmī mājinieki savukārt izdarīja vien 15 minūtes vēlāk, kad Siņeļņikovs neveiksmīgi raidīja bumbu ārā no savas komandas soda laukuma. Sisto bumbu savāca Izraels, un pats veica raidījumu pa vārtiem, taču tas nekādas briesmas nesagādāja, lidojot vārtiem pa vidu, Noah vārtsargam tieši rokās. Septiņas minūtes līdz puslaika beigām Izraels vēlreiz apdraudēja vārtus. Šoreiz apspēlēja Kramēnu un sita spēcīgi, norībinot vārtu pārliktni. Puslaika pārtraukumā Noah devās ar minimālu 0:1 pārsvaru.


Otrā puslaika ievadā Daugavpils tika pie ļoti labas standartsituācijas – Afanasjevs no ļoti asa leņķa sita pa vārtiem, bumbai noglāstot vārtu pārliktni. Piecas minūtes vēlāk BFC nesapratās savā starpā aizsardzībā, kā rezultātā pie sitiena ar galvu tika Nvaorisa. Viņam izdevās bumbu pārmest pāri no vārtiem izgājušajam Orolam, taču sitiens bija nedaudz garām vārtiem. Taču 68' minūtē Daugavpilij tomēr izdevās atspēlēties. Ātrajā pretuzbrukumā aizskrēja Ķiršs, tiekot līdz soda laukumam bumbu viņš pārvirzīja tālāk Izraelam, kurš no lieliskas pozīcijas izlēma nesist pats, bet gan atrada Afanasjevu vārtu priekšā, kurš bumbu raidīja nu jau praktiski tukšos vārtos. Taču prieki nebija ilgi, nepilnas piecas minūtes vēlāk Noah atkal izvirzījās vadībā. To paveica no Spartaka izīrētais Kramēns, no vārtu priekšas bumbu vārtos raidot ar galvu. Spēles atlikušajā daļā abas komandas vairs nespēja neko ievērības cienīgu pie pretinieku vārtiem parādīt, tādēļ Noah izcīnīja savu pirmo uzvaru Virslīgā ar 1:2. Jāpiemin, ka šī bija Daugavpils pirmā spēle šajā sezonā, kurā tai bumbas kontrole bija virs 50%.


Artjoma Gorlova pēcspēles komentārs:

Mums ir jāiet soli pa solim. Ielaidām piecus, tad četrus vārtus, bet šodien izdevās uzvarēt. Kaut kur varējām iesist paši, kaut kur varējām ielaist, kaut kur paveicās. Puiši laukumā atdeva nevis 100%, bet visus 120%. Tas ir liels notikums - pirmā uzvara augstākajā līgā. Tas ir jānosvin.

Andreja Kaļiņina pēcspēles komentārs:

No pirmās minūtes redzēju, ka mentāli neesam gatavi. Visu nedēļu runājām, ka spēle būs ļoti grūta. Tā ir treneru kļūda, ka nespējām komandai atrast pareizos vārdus.

Dienas otrajā spēlē Ventspils 2. pamatskolas laukumā vietējā komanda uzņēma čempionāta līdervienību Valmieru. Pirmajā aplī Valmierā Ventspilij bija ļoti smaga spēle, jo vārtos Lazarevam bija komanda jāglābj ļoti daudz, un beigās tika piedzīvots minimāls zaudējums ar 0:1.


Pirmā iespēja spēlē radās pie Valmieras vārtiem, kad desmitajā minūtē neveiksmīgi nospēlēja Falls. Viņš mēģinot atspēlēt atpakaļ vārtsargam to darīja pa gaisu, Matrevicam atsitot bumbu ar krūtīm. Pie atlēkušās bumbas tika Kurtišs, kurš no visai asa leņķa arī sita virsū vārtsargam. Pēc septiņām minūtēm pie savas iespējas tika arī vidzemnieki. Falls izdarīja centrējumu soda laukumā, to ne visai veiksmīgi izgājienā neitralizēja Lazarevs, bumbai nokrītot pa sitienam Kožedubam, kurš bumbu raidīja pa pārliktni. Atlēkusī bumba atradās tieši pa sitienam Menam – sitiens neizdevās ļoti spēcīgs, tādēļ Ventspils vārtu vīrs ar grūtībām, bet atvairīja sitienu. Tomēr piecas minūtes līdz puslaika pārtraukumam Valmiera spēja izmantot savu iespēju. Sahņevičs zaudēja bumbu netālu no sava soda laukuma, ko lieliski izmantoja Mena, ielaužoties soda laukumā un raidot bumbu tālajā apakšējā stūrī. Taču tas vēl nebija viss Valmieras izpildījumā pirmajā spēles daļā. Pieliktajā kompensācijas laika minūtē Kožedubs no soda laukuma stūra izpildīja centrējumu soda laukumā, taču bumbai neviens nepieskārās, ka samulsināja Ventspils vārtu sargu, kas ļāva tai ieripot tālajā stūrī. Puslaiks noslēdzās ar 2:0 viesu labā.


Spēles otrās daļas ievadā Valmiera varēja gūt jau trešos vārtus, kad atkal vienatnē pret vārtsargu aizskrēja Mena, taču šoreiz prasmīgāks vārtos bija Lazarevs. Pie teicamas iespējas gūt komandas pirmos vārtus 65' minūtē tika Kurtišs. Tas notika pēc kārtējās Davas neveiksmīgās atspēles vārtsargam – šoreiz Kurtišs bija pirmais pie bumbas, apspēlēja vārtsargu, taču tas pārkāpa noteikumus, par ko Ventspils tika atalgota ar pendeli. To arī devās sist pats Kurtišs, taču ārkārtīgi neveiksmīgi, jo sisto bumbu Matrevics ne tikai atvairīja, bet pat noķēra uzreiz. Spēles pēdējās sekundēs Ventspils vēl reizi aizskrēja pretuzbrukumā, Duselijevam raujoties pa labo malu. Viņš izdarīja piespēli soda laukumā uz 11 metru atzīmes Andželkovičam, taču sitiens bija virsū Matrevicam. Līdz ar to Valmierai un Matrevicam kārtējā sausā uzvara.


Igora Kčigina pēcspēles komentārs:

Līdz kļūdai, kas mums maksāja vārtus, aizsardzībā labi tikām galā. Kamēr pārdzīvojām par ielaistajiem vārtiem, tūlīt pat ielaidām vēl vienus. Otrajā puslaikā centāmies atspēlēties, diemžēl nerealizējām 11 metru soda sitienu. Neizmantojām arī citas iespējas, kuras mums bija. Rezultāts neatbilst spēles gaitai.

Tamaza Pertijas pēcspēles komentārs:

Mūsu uzdevums bija neļaut pretiniekiem spēlēt, viņus aktīvi presingot, ko arī darījām. Mierīgi uzvarēt neizdevās, tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču vārtsargs mūs izglāba. Ventspils ļoti patika, šodien viņi ļoti centās, cīnījās un mums nebija viegli.

Spēļu kārtas noslēdzošā spēle norisinājās Liepājā, Daugavas stadionā, kur vietējā komanda uzņēma RFS. Līdz ar to Liepāja ir kļuvis par otro klubu Virslīgā, kurš mājas spēles aizvada uz dabīgā seguma. Pirmajā aplī, kur RFS savu mājas spēli aizvadīja Hanzas vidusskolas stadionā, mājinieki burtiski pārbrauca pāri kurzemniekiem ar 4:0. Šajā spēlē Liepāja noteikti bija ļoti motivēta revanšēties, un pietuvoties top-3.


Pirmais sitiens vārtu rāmī sanāca RFS, kas 13' minūtē pārbaudīja veiksmi no pustālās distances. Vispirms Emersons iespēlēja bumbu Kuadio soda laukumā, taču viņam neizdevās apgriezties, lai spētu izdarīt sitienu, līdz ar to sekoja atspēle uz 16 metriem Šimkovičam, kurš raidīja bumbu pa vārtiem, taču Ribka Liepājas vārtos bija pārāks. Nākamajā uzbrukumā jau Liepājas uzbrucējs Dodo aizskrēja pa labo malu, apspēlējot Strumiju, kam sekoja piespēle soda laukumā uz Ukpu. Nigēriešu uzbrucējs sita pa vārtiem, taču Čerņauskas bija vietā, atkārtotu sitienu izdarīja arī pats Dodo, taču bez sekmēm. Tomēr 21' minūtē Liepājai izdevās panākt vadību. Netālu no pretinieku soda laukuma lielisku saspēli veica Ukpa un Dodo, kas ļāva Dodo nonākt izgājienā pret vārtsargu. Lai arī viņam paralēli nācās cīnīties ar Jagodinski, viņam izdevās izdarīt negaidītu sitienu un gūt vārtus. Nākamajā uzbrukumā lielisku koordināciju vārtos nodemonstrēja Ribka. Sorokins veica tālu centrējumu soda laukumā, kur pie bumbas tika Emersons, kurš to novirzīja vārtu virzienā. Taču baltkrievu vārtsargs Liepāju slaidā lēcienā paglāba. Tas ļāva Kurzemes klubam puslaika pārtraukumā doties ar 1:0.


Otrā puslaika ievadā norisinājās kāda epizode, kas vēlāk izsauca diezgan plašu rezonansi jeb veids kādā RFS guva vārtus. Liepāja pretinieku laukuma pusē pārkāpa noteikumus, un RFS visai negaidīti ātri izspēlēja sodu, kas ievadīja ātro pretuzbrukumu. Emersons veica spurtu no centra līnijas līdz pretinieku vārtiem, noguldīja Keita un raidīja bumbu tālajā apakšējā stūrī. Protams, liepājnieki protestēja pret to, ka pretiniekiem ļāva izspēlēt soda sitienu bez svilpes. Piecas minūtes vēlāk teicami zem vārtu pārliktņa ar galvu pēc Mareša piespēles uzsita Stuglis, taču Ribka bumbu pārvirzīja vārtiem pāri. Deviņas minūtes līdz spēles beigām Isajevs laukuma vidusdaļā pazaudēja bumbu, kas ļāva RFS aizskriet pretuzbrukumā trīs pret trīs. Šimkovičs izdarīja ātru piespēli uz 16 metru atzīmi Stuglim, kurš ieslēdza savus uzbrucēja instinktus un ar pirmo sitienu precīzi šāva tuvējā vārtu stūrī. Šie Stugļa vārti arī atnesa uzvaru RFS ar 1:2 visā spēlē. Liepāja šajā spēlē spēja parādīt gaužām maz – kopumā tika izdarīti vien 5 sitieni, no kuriem tikai 2 bija rāmī.


Dmitrija Mološa pēcspēles komentārs:

Daudz emociju. Uzskatu, ka mums šī spēle bija jāuzvar. Kaut kādos momentos paši pazaudējām spēles disciplīnu. Man nepatīk runāt par tiesnešiem, taču kad šādi tiek ietekmēti spēļu likteņi. Pārējais, nav nekādu jautājumu, paši vainīgi. Spēles disciplīna ir jāievēro.

Viktora Moroza pēcspēles komentārs:

Ļoti grūta spēle. Liepājā viegla spēle arī nevar būt. Prieks par uzvaru. Manuprāt pretiniekam nebija daudz iespēju, otrajā puslaikā pat neatceros. Tā nebija spilgta spēle mūsu izpildījumā, taču uzvarējām likumsakarīgi.

Nākamā kārta jau ir iesākusies. Vakar Noah aizveda punktu no Ventspils. Šim punktam ir ļoti rūgta piegarša Nvariosas smagas traumas dēļ. Bet sīkāk par šo spēli lasiet nākamās kārtas apskatā.


Tikmēr, vēl šīs kārtas ietvaros, šodien Skredeļa stadionā RFS uzņems Spartaku, kuram iekrāta jau 3 zaudētu spēļu sērija. Pirmajā aplī RFS viesos bija pārāka ar 1:0. Dienu vēlāk gaidāmas 2 spēles, kurā Metta un Valmiera uzņems attiecīgi Daugavpili un Liepāju. Tāpat ceturtdien plānota pārceltā 7. kārtas spēle, kurā Noah gaidāms nopietns pārbaudījums, jo pretī stāsies Riga.

bottom of page