top of page

Metta trešo reizi pēc kārtas atņem punktus turnīra līdervienībai, čempionātam pievienojas NOAH


Pirmajā Rīgas derbijā šogad pārliecinošu uzvaru svinēja RFS. Foto - Nora Krevņeva Baibakova
dati no flashscore.com

Pirms sestās Virslīgas kārtas bija ļoti daudz neskaidrību – Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pusotru nedēļu iepriekš uz lietas izskatīšanas laiku lika Noah Jurmala komandai piešķirt provizorisku LFF-A licenci Virslīgai. Līdz ar to komandai ļoti īsā laika periodā nācās pieteikt jaunus spēlētājus, jo līdz šim komandas rīcībā bija mazāk nekā 10 futbolistu. Kā arī jaunās komandas pievienošanās lika pārstrādāt kalendāru, 6. kārtā atstājot vien 3 mačus.


Jau pirmajā spēlē sestdien izdevās pirmo reizi ieraudzīt jaunās Noah Jurmala komandas spējas, jo tā savās pagaidu mājās uzņēma citu Jūrmalas klubu Spartaks. Jāpiemin, ka Noah sastāvs spēlei bija visai cienījams – tajā varēja atrast gan spēlētājus ar Latvijas izlases pierakstu (Grjaznovs, Sineļņikovs), gan tādi, kas ir jau ar pieredzi Virslīgā (Koļcovs, Apia), gan arī spēlētāji, kas izīrēti no Spartaka (Kramēns, Nvorisa). Taču tas neietekmēja spēles favorītes statusu, kas pārliecinoši bija Spartaks. Iepriekšējās 5 aizvadītajās spēlēs Spartaks bija spējis izcīnīt vien 3 punktus, līdz ar to šoreiz bija iespēja iegūt nelielu emocionālu pacēlumu.


Kā jau bija gaidāms, spēles sākumā pārliecinoši iniciatīvu pārņēma viesu komanda, kas jau no pirmajām minūtēm radīja bīstamību pie Noah vārtiem. Pirmā patiesi bīstamā iespēja Spartakam radās spēles 17' minūtē, kad pēc Kerbaša centrējuma soda laukumā ar galvu sita Asamoa, taču trāpīja pa vārtu stabu. Jau pēc 5 minūtēm tajā pašā kreisajā malā teicamu sieniņu izspēlēja Kerbašs un Markhievs, pēc kā bumba tika nogādāta vārtu priekšā Edherem. Viņš apgriezās ap savu asi un viegli no dažiem metriem raidīja bumbu vārtos. Dažas minūtes pirms puslaika beigām laukuma vidusdaļā bumbu gaisa divcīņā izcīnīja Kruglauzs, kurš to nometa Igbinevekam. Nigērietis ilgi nedomāja un no aptuveni 30 metru attāluma šāva vārtu devītniekā. Līdz ar to ļaujot Spartakam doties pārtraukumā ar visai komfortablo 2:0.


Otrā puslaika ievadā Spartaks palielināja pārsvaru līdz 3 vārtiem. Pēc izpildīta soda sitiena, teicami pretinieku soda laukumā izleca Spartaka itāļu aizsargs Rivoira, raidot bumbu ar galvu apakšējā stūrī. 65' minūtē savu pirmo labo iespēju sagaidīja arī Noah – ātrajā pretuzbrukumā bumba pie 16 metru atzīmes nonāca pie Sineļņikova, kurš uzsita neslikti pa zemi, taču vietā bija Ošs. Septiņas minūtes līdz spēles beigām paši Noah iekrita pretuzbrukumā, kad labajā malā visai brīvi bumbu saņēma Vamba, kas nevienam netraucēts ielauzās soda laukumā un spēcīgi sitot tālajā apakšējā stūrī. Trīs minūtes vēlāk spēlei punktu pielika Kerbašs, kurš šajā spēlē bija ārkārtīgi aktīvs, taču vien pašā mača izskaņā pats izcēlās ar vārtiem. Franču pussargs ielauzās soda laukumā, ar māņkustību noguldīja Kuzminu, un sita vārtu tuvējā apakšējā stūrī. Spartakam pārliecinoša otrā uzvara čempionātā ar 5:0, kas ļāvis turnīra tabulā apsteigt liepājniekus, paceļoties uz 5. pozīciju. Jāatzīmē viesu komandas milzīgais pārsvars sitienos – kas bija 25, kamēr Noah tie bija tikai 3.


Mareka Zuba pēcspēles komentārs:

Guvām piecus vārtus un uzvarējām ar piecu vārtu pārsvaru. Man ir ļoti svarīgi, ka mums bija iespēja iedot pirmās minūtes mūsu ļoti jaunam vārtsargam. Pirms šādām spēlēm ir grūti noskaņot komandu, jo tu īsti nezini ko sagaidīt no pretinieka un kas darās tavu spēlētāju galvās. Situācija nav perfekta, bet mēs esam Optibet Virslīgas dalībnieki un ir jāpieņem situācija tāda, kāda viņa ir.

Artjoma Gorlova pēcspēles komentārs:

Jāpasaka paldies puišiem. Laikam komentēt šo spēli īsti jēgas nav. Daži puiši tikai šodien atbrauca. Septiņi spēlētāji vēl nespēlēja. Domāju tuvāko piecu - septiņu kārtu laikā pastiprināsimies un cīnīsimies par augstām vietām. Uzvara ir tas, ka šodien spēlējām. Attaisnoties neredzu jēgu, jo šī situācija nav mūsu kluba vaina.
dati no flashscore.com

Dienas otrajā spēlē bija gaidāms krietni līdzvērtīgāks duelis, jo tikās tā brīža otrās pozīcijas īpašniece Valmiera, kuru uzņēma Metta sev ļoti ērtajā Hanzas vidusskolas stadionā, kur iepriekšējās 2 spēlēs izdevās atņemt punktus diviem Rīgas milžiem Riga FC un RFS. Principiāls šis duelis bija arī ar to, ka starpsezonā no Mettas uz Valmieru pārgāja rīdzinieku uzbrukuma līderis Krollis, kurš sezonas sākumā pagaidām īsti nespēj apliecināt savu potenciālu, kamēr viņa aizvietotājs Mettā Muritala paguvis gūt 5 vārtus 5 spēlēs, izmantojot momentus ar apskaužamu precizitāti.


Mača ievads tika pavadīts visai ziemīgos laikapstākļos, iespējams tieši tas Valmierai palīdzēja ar savu pirmo sitienu pa vārtiem atklāt rezultātu. Silagadze sita pa vārtiem no soda laukuma ārpuses ne visai spēcīgi, taču kaut kas patraucēja Mettas vārtsargam Bekam noorientēties, līdz ar to tika ielaisti visai viegli vārti. Desmit minūtes vēlāk mājinieku kapteinis Ozoliņš izdarīja lielisku piespēli kritienā starp aizsargiem, bumba sasniedza Muritalu, kurš to raidīja zem vārtu pārliktņa, taču tiesneša asistents visai diskutabli norādīja uz aizmugures stāvokli, atceļot vārtu guvumu. Puslaika vidusdaļā Valmieras mūžīgais motors Jaunzems pie pretinieku soda laukuma vispirms nomānīja Ozoliņu, un pēc tam uzreiz sita pa vārtiem, taču trāpīja pa vārtu stabu. Pirmā spēles daļa tā arī noslēdzās – ar minimālu Valmieras pārsvaru 1:0.


Otrais puslaiks sākās ar manāmu Valmieras ofensīvu – pirmajās 20 minūtēs Mettai uzbrukumā neizdevās nekas, kamēr viesi regulāri apdraudēja Beka sargātos vārtus. Interesanta epizode bija manāma 64' minūtē, kad pēc Silagadzes izpildītā stūra sitiena Balodis ar galvu bumbu trāpīja pa vārtu pārliktni. Taču tiesnesis lika atkārtot stūra sitienu, jo gruzīņu pussargs esot to izpildījis no ripojošas bumbas stāvokļa. Un atkārtotais stūra sitiens arī noveda pie sitiena ar galvu pa vārtu pārliktni, šoreiz sitiena autors bija Falls. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pamatīgu virpuli pie pretinieku vārtiem sagrieza Metta, kas pusminūtes ietvaros sita pa vārtiem 4 reizes. Šī ofensīva noslēdzās ar nopelnītu 11 metru soda sitienu. Pendeli devās izpildīt Vapne, kurš to arī aukstasinīgi realizēja. Lai arī Matrevics uzminēja, ka bumba tiks sista kreisajā stūrī, Vapnes sitiens bija pārāk precīzs, kas atnesa Mettas pussargam pirmos vārtus Virslīgā. Rezultāts uz tablo vairs nemainījās, līdz ar to Metta izcīna savu trešo neizšķirtu pēc kārtas pret pērnās sezonas Top 3 komandām.


Andra Riherta pēcspēles komentārs:

Pateicos visiem, kas mūs atbalstīja. Esmu pateicīgs spēlētājiem, ka beigās atrada iekšējos spēkus. Šodien mums ne viss izdevās. Vairākiem spēlētājiem neizdevās parādīt savas labākās īpašības. Tie, kas nāca uz maiņu, mums stipri palīdzēja sasniegt šādu rezultātu. Tas ir pozitīvs rezultāts.

Tamaza Pertijas pēcspēles komentārs:

Redzējām pēdējos Mettas rezultātus un ļoti nopietni gatavojāmies. Ir jāizmanto savas iespējas, jo pretiniekam vienmēr būs vismaz viena vai divas iespējas. Visu spēli izskatījāmies labi, veidojām momentus. Tā dažreiz gadās, mums šī būs laba mācība, ka iespējas ir jāpārvērš vārtu guvumos.

Kārtas noslēdzošajā spēlē, kas norisinājās svētdien, Ķeizarmeža sporta bāzē, futbola līdzjutējus sagaidīja saldais ēdiens – pirmais Rīgas derbijs šogad. Pirms šīs kārtas tabulā krietni komfortablāk jutās Riga, kas atradās līderpozīcijā, līdz šim zaudējot tikai 2 punktus pret Mettu, savukārt RFS pēc buksēšanas sezonas startā ieņēma vien 4. vietu. Jāpiezīmē, ka šajā spēlē galvenā trenera amatā beidzot oficiāli stājies Laktionovs.


Pirmā bīstamā epizode komandām radās 7' minūtē, kad Emersons pēc reida no laukuma dziļuma nonāca līdz sitiena pozīcijai pretī vārtiem, lai arī sitiens lidoja vārtu apakšējā stūrī, Brkičs Riga FC vārtos bija pārāks. 10 minūtes vēlāk tomēr RFS izdevās atklāt rezultātu – lieliski labajā malā Kamešu nomānīja Savaļnieks, pēc kā izdarīja centrējumu soda laukumā, kur viens pats nepiesegts atradās Šaričs. serbu pussargs bumbu precīzi nogādāja apakšējā stūrī. Riga spēja vien atbildēt ar pāris centrējumiem soda laukumā, kurus prasmīgi neitralizēja vai nu Čerņauskas vārtos vai RFS aizsargi. Pirmās 45 minūtes noslēdzās ar minimālu viesu pārsvaru 1:0.


Otrā puslaika vidusdaļā RFS spēja dubultot savu pārsvaru, turklāt fantastiskā veidā – pēc 9 īsu piespēļu kombinācijas, iesaistoties 5 spēlētājiem, tika izraustīta Rigas aizsardzība. Līdz ar to Šaričs spēja nogādāt bumbu Lemajičam uz pilnīgi tukšiem vārtiem. Lai arī leņķis bija ļoti ass, serbu raženajam uzbrucējam izdevās bumbu izklupienā iešaut augšējā vārtu stūrī. Astoņas minūtes līdz mača noslēgumam RFS atkal nodemonstrēja teicamu pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Vispirms Savaļnieks un Šimkovičs divatā viegli tika ārā no pretinieku spiediena, pēc kā latviešu labās malas aizsargs izdarīja tālu diagonālu piespēli Emersonam, kurš savukārt atrada soda laukumā ieskrējušo Šimkoviču. RFS kapteinis ar pirmo pieskārienu trieca bumbu vārtu augšējā stūrī, pieliekot punktu Riga FC mocībām 3:0. Līdz ar to RFS Rīgas derbijos jau ir spējusi izcīnīt 3 uzvaras pēc kārtas. Šajā spēlē Rigas nevarīgums izpaudās ne tikai rezultātā, bet arī pašā spēlē – 90 minūšu laikā izdarot tikai 1 sitienu vārtu rāmī, un tas pats bija vienkārši tverams tālsitiens vārtiem pa vidu. Pēc šī zaudējuma pašreizējie čempioni pirmo vietu tabulā ir atdevuši Valmierai, kuriem par punktu vairāk, kamēr RFS ielauzušies Top 3.


Viktora Moroza pēcspēles komentārs:

Manuprāt pelnīta uzvara. Šodien puiši parādīja lielisku futbolu un attieksmi. Esmu lepns par savu komandu. Par vārtsarga izvēli šodien šaubu nebija, jo mūsu vārtsargs ir ļoti stiprs un pēc sliktas spēles bijām pārliecināti, ka nākamā spēle viņam būs perfekta. Stipriem spēlētājiem tā vienmēr ir.

Denisa Laktionova pēcspēles komentārs:

Šoreiz labam pretiniekam piekāpāmies visos spēles komponentos. Vēlos atvainoties līdzjutējiem un visiem, kas ir saistīti ar Riga FC klubu par rezultātu un sniegumu. Šī spēle parādīja, ka mums ir vēl daudz jāstrādā. Protams, nepatīkami šādi debitēt uz komandas soliņa.
dati no flashscore.com

Nākamā kārta iesāksies ar RFS un Noah spēli 29.aprīlī, savukārt 30.aprīlī Valmierā ir gaidāma pašreizējo līderu divcīņa - Valmiera uzņems Riga FC komandu. Savukārt 1.maijā BFC Daugavpils tiksies ar FK Liepāja, bet FK Ventspils uzņems FK Metta.

bottom of page