top of page

Jurkovskis uzvar Īrijas kausu, Uldriķim rezultatīva piespēle zaudējumā pret Servette


Raivis Jurkovskis palīdzēja Dundalk FC tikt pie pirmās trofejas šogad. Foto - dundalkfc.com

Šveices čempionātā Roberts Uldriķis laukumā devās otrā puslaika sākumā, kad viņa pārstāvētā Sion jau bija iedzinējos - 0:2. Roberts ar plecu nometa bumbu japānim Jamato Vakatsuki un palīdzēja atspēlēt vienu vārtu guvumu, bet ar to nepietika. Tikmēr cita latvieša pārstāvētā vienība Lugano Lihtenšteinā ar 3:0 uzveica Vaduz. Mārcis Ošs spēli noskatījās no rezervista soliņa.

Piektdien Raivis Jurkovskis nospēlēja visu spēli Īrijas kausa finālā, kurā Dundalk vienpadsmit metru soda sitienu sērijā pārspēja Shamrock Rovers. Vispirms 42' minūtē vadībā izvirzījās Dundalk, bet otrā puslaika otrajā minūtē pretinieki rezultātu izlīdzināja. Spēles 59' minūtē pirmo vārtu autors Sonijs Ragnars Nattestads saņēma sarkano kartīti un atstāja Dundalk mazākumā, bet Dundalk ar Raivi sastāvā spēja noturēt neizšķirtu un uzvarēja vienpadsmit metru soda sitienu sērijā. Jāpiemin, ka Dundalk un Raivim šī bija pirmā spēle sezonā pēc ziemas pārtraukuma.


Polijas Ekstraklasa turnīrā Vladislavs Gutkovskis nespēja izcelties 87 minūšu laikā. Viņa pārstāvētā Rakow atspēlējās no 0:2 deficīta un nospēlēja neizšķirti 2:2 pret Plockas Wisla. Tuvākā Rakow sekotāja turnīra tabulā Gdaņskas Lechia ar Kristeru Toberu pamatsastāvā pārspēja Krakovas Wisla vienību. Kristers nospēlēja pilnu maču.


Ceturtdien savu otro spēli Slovēnijas čempionātā aizvadīja Vitālijs Maksimenko, kura pārstāvētā Ļubļanas Olimpija ar 3:0 pārspēja Sežanas Tabor. Vitālijs nospēlēja visu spēli un tā viņam ir pirmā tāda spēle šosezon. Ļubļanas Olimpija šobrīd atrodas pirmajā vietā turnīra tabulā, pēc nospēlētām 26 kārtām un tuvākais sekotājs ir Maribor, kas atpaliek par pieciem punktiem. Maribor vēl ir viena spēle rezervē.


Pirmdien Ukrainas Premjerlīgas spēlē Oleksandriya izbraukumā cīnījās 0:0 pret Dnipro-1 un Kaspars Dubra nospēlēja pilnu maču. Abas šīs komandas tikās pirms piecām dienā Ukrainas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kurā pārāka bija Oleksandriya ar rezultātu 2:1. Vēl vienu spēli šonedēļ Olesandriya aizvadīja pret Ukrainas grandu Doņeckas Shakhtar, kurā uzvarēja ar rezultātu 2:0 un arī šo spēli Kaspars nospēlēja “no zvana līdz zvanam”. Oleksandriya šobrīd atrodas sestajā vietā, bet cita latvieša pārstāvētā Zorya šobrīd atrodas otrajā vietā. Tikmēr tieši Zorya pārtrūka septiņu uzvaru sēriju, kad mājas tika piedzīvota neveiksme pret čempionāta līderi Dinamo Kiev - 0:2. Andrejs Cigaņiks devās laukumā spēles 83' minūtē.


Kipras čempionātā šonedēļ Igors Tarasovs aizvadīja divas pilnās spēles. Pirmdien Ahnas Ethnikos mājās pārspēja Doxa Katokopia ar rezultātu 2:1 un svētdien Ahnas Ethnikos ar 2:0 pārspēja Ammohostosas Nea Salamis. Abas šīs spēles Igors nospēlēja “no zvana līdz zvanam”. Šobrīd Ethikos atrodas 12. vietā turnīra tabulā.


Divas spēles šonedēļ aizvadīja arī Denisa Rakela pārstāvētā Paphos, kura pirmdien 89' minūtē ielaida vārtus un zaudēja Doxa Katokopia - 0:1. Pats Deniss nāca uz maiņu spēles 76' minūtē. Paphos šobrīd atrodas septītajā vietā turnīra tabulā.


Pirmdien abi latviešu futbolisti piedalījās Serbijas Superlīgas spēlē, kurā piecu zaudējumu sēriju pārtrauca Bačka ar neizšķirtu pret Lučanu Mladost - 1:1. Uzbrucējs Kaspars Svārups devās komandas pamatsastāvā un 72' minūtē tika nomainīts, bet pussargs Jevgēnijs Kazačoks nāca uz maiņu 78' minūtē. Svētdien Bačka aizvadīja vēl vienu spēli, kurā ārpus pieteikuma palika abi latviešu futbolisti. Bačka zaudēja Kruševacas Napredak ar 1:2.


Tāpat divas spēles uz maiņu nākot šonedēļ Itālijas C Sērijas B grupā aizvadīja Latvijas izlases spēlētājs Aleksejs Saveļjevs. Vispirms pirmdien viņš 66' minūtē devās laukumā spēlē, kurā Montava mājās izrāva neizšķirtu 1:1 pret Bolcāno-Bozenes Sudtirol. Svētdien Montava vēlreiz nospēlēja 1:1 neizšķirti pret Modena un šoreiz Aleksejs devās laukumā 73' minūtē.


Tikmēr Lietuvas čempionātā abas latviešu pārstāvētās vienības piedzīvoja zaudējumus. Jāņa Krautmaņa pārstāvētā Nevežis izbraukumā piedzīvoja sagrāvi pret Kauņas Žalgiri - 0:5. Aivara Emša Džiugas viesos piekāpās Panevežys - 0:1. Jānis gāja pamatsastāvā un 64' minūtē tika nomainīts, bet Aivars devās uz maiņu 67' minūtē.


Luksemburgas čempionātā aizsarga Dāvja Sprūda pārstāvētā Rasportas Victoria atspēlējās no divu vārtu deficīta un uzvarēja Differdange 03 - 3:2. Latvijas futbolisti, kuri vēl palika uz rezervistu soliņa šonedēļ ir Eduards Emsis (Erevānas Noah), Pāvels Šteinbors (Jagellonia) un Roberts Zelmanis (Dainava).


Tikmēr Daniels Ontužans kārtējo reizi netika pieteikts Bayern otrās komandas spēlei, tāpat arī Valērijs Šabala palika ārpus Viitorul pieteikuma Rumānijas Augstākajā līgā.

bottom of page