top of page

Lamelas eleganti vārti, Arsenal pārāks Ziemeļlondonas derbijā, Top-3 svin uzvaras


Manchester City turpina soļot pretī čempionu titulam. Foto - premierleague.com

28.kārtas centrālajā spēlē Anglijas Premjerlīgas bija iespēja izbaudīt Arsenal un Tottenham principiālo dueli. Arsenal iesāka spēli aktīvāk un 16' minūtē izcils sitiens izdevies Emilam Smitam Rovam, bet bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Arsenal turpināja dominēt laukumā, bet tieši Tottenham bija tas, kas atklāja spēles rezultātu – bumbai soda laukumā nonākot pie Erika Lamelas, argentīniešu pussargs ilgi nedomājot, rabonas stilā uzsita un trāpīja vārtu apakšējā stūrī (0:1), izceļoties ar pirmo vārtu guvumu Premjerlīgā kopš 2019.gada septembra. Šie vārti ieņēma pirmo vietu mūsu veidotajā nedēļas vārtu guvumu Top-7 (noskatīties vārtu guvumu, kā arī iepazīties ar pārējiem nedēļas skaistākiem vārtu guvumiem varat - šeit). Arsenal šie vārti neizsita no līdzsvara, komanda turpināja uzbrukt. 37' minūtē pa vārtu stabu trāpīja Sedriks, tomēr ielauzt pretinieku cietoksni ar sitienu soda laukumā, ne bez rikošeta palīdzības, izdevās Martinam Ēdegoram (1:1).


Otrajā puslaikā spēles gaita stipri nav mainījusies – Arsenal turpināja meklēt iespējas uz pretinieka laukuma puses, un pie savas iespējas nonāca 62' minūtē, kad soda laukumā tika nogāzts Aleksandrs Lakazets, kurš arī realizēja piešķirto 11 metru soda sitienu (2:1). Tottenham izredzes atspēlēties samazinājušās 76' minūtē, kad Eriks Lamela visai strīdīgā epizodē par sitienu pretiniekam saņēma otro dzelteno kartiņu un tika noraidīts no laukuma. Arsenal prata saglabāt gūto pārsvaru un svinēja pirmo uzvaru Ziemeļlondonas derbijā kopš 2018.gada.

Manchester City, atšķirībā no saviem tuvākajiem sekotājiem, bija spiesta aizvadīt divas spēles ar pāris dienu starpību, bet problēmas tas viņiem nav sagādājis. Trešdienas vakarā vārtiem bagātā spēlē ar rezultātu 5:2 tika pārspēta Southmapton vienība (pa diviem vārtiem Kevinam de Breine un Rijadam Mehrezam, viens vārtu guvums Ilkajam Gindoganam). Savukārt nedēļas nogales spēlē pret Fulham Manchester City pietika ar 13 minūtēm otrā puslaika iesākumā, lai salauztu pretinieku pretestību un gūtu trīs vārtus. Gala rezultātu ar precīzu 11 metru soda sitienu uzstādīja Serhio Aguero, kam šis bija pirmais vārtu guvums Premjerlīgā šosezon.


Uzvaras svinēja arī Manchester City tuvākie sekotāji. Manchester United, dominējot spēlē pret West Ham United, nomocītā stilā prata gūt uzvaru, pateicoties Kreiga Dousona neveiksmīgai darbībai 53' minūtei, raidot bumbu savos vārtos. Manchester United pagarināja savu sēriju bez zaudējumiem Premjerlīgā līdz 9 spēlēm, kā arī neielaiž vārtus jau četrās spēlēs pēc kārtas. Savukārt Leicester City nesaskārās ar grūtībām savā spēlē, ar rezultātu 5:0 sagraujot Sheffield United. Veiksmīga šī spēle izdevusies nigēriešu uzbrucējam Keleči Iheanačo, kurš izcēlies ar trīs vārtu guvumiem. Kopumā niģērietim pēdējās trīs spēlēs ir pieci vārtu guvumi.


Turpinās Chelsea sērija bez zaudējumiem Tomasa Tuhela vadībā, kas sasniegusi jau 12 spēles visos turnīros. Tomēr rezultāts pret Leeds United diez vai var būt uzskatīts par pozitīvu – bezvārtu neizšķirts 0:0. Šis neizšķirts ļāva pietuvoties 4.vietā esošam Chelsea Liverpool vienībai, kas viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja Wolverhampton Wanderers, pateicoties Diogo Žotas vārtiem pirmā puslaika kompensācijas laikā. Portugāļu uzbrucējam šis ir pirmais vārtu guvums kopš atkopšanās no savainojuma. Liverpool pēc šīs uzvaras arī apsteidza Tottenham un kaimiņus no Everton, kas savā laukumā cieta negaidītu zaudējumu pret Burnley ar rezultātu 1:2.

Pirms nacionālo izlašu loga notiks pāris no atlikušajām 29.kārtas spēlēm, no kurām varētu izcelt West Ham United un Arsenal cīņu, kā arī 18.kārtas spēle starp Aston Villa un Tottenham. Tajā pašā nedēļās nogalē dažas Anglijas Premjerlīgas komandas aizvadīs Anglijas kausa ceturtdaļfināla spēles, no kurām var izcelt Leicester City un Manchester United dueli, kā arī Everton un Manchester City cīņu. Kā arī šīs nedēļas vidū Chelsea un Manchester City aizstāvēs Anglijas godu Čempionu līgā, mēģinot nosargāt pirmajā spēlē gūto pārsvaru pret attiecīgi Madrides Atletico un Minhengladbahas Borussia.

bottom of page