top of page

Marta otrās nedēļas vārtu guvumu Top 7 - Anglijas un Krievijas Premjerlīga un UEFA Čempionu līga


Eriks Lamela ar skaisto rabonas sitienu gūst efektīvus vārtus spēlē pret Arsenal. Foto - premierleague.com

Šoreiz mūsu nedēļas vārtu guvumu Top 7 ir tikuši Anglijas un Krievijas Premjerlīgas pārstāvji un divi vārti no UEFA Čempionu līgas. Negaidīti daudz vārtu šoreiz mūsu topā ir no Krievijas Premjerlīgas, izrādās arī Krievijā māk gūt skaistus vārtus.


7.vieta - Dvaits Maknīls pret Everton


Atklāj mūsu šīs nedēļas topu Dvaits Maknīls no Burnley vienības. Dzimis Ročdeilā, kas ir vien 16 kilometru attālumā no Mančestras, Maknīls iestājies Manchester United akadēmijā, kur trenējies līdz 15 gadu vecumam, kad pārgāja uz Burnley akadēmiju, kuras pieaugušā komandā aizvada jau trešo pilno sezonu, līdz šim 97 spēlēs izceļoties ar sešiem vārtu guvumiem. Tāpat Maknīls tiek izsaukts arī Anglijas U21 izlasē, atzīmējoties ar 7 spēlēm.


Mūsu topu Maknīls atver ar savu vārtu guvumu pret Everton vienību. Burnley izvirzījās vadībā jau 13' minūtē, bet Maknīls spējis dubultot pārsvaru 24' minūtē. Saņemot bumbu pie soda laukuma, pussargs ar vienu kustību atstāja aiz sevis pretinieku pussargu Allanu, un ar ideālas trajektorijas sitienu neatstāja nekādu cerību Everton vārtsargam Džordanam Pikfordam, raidot bumbu vārtu augšējā stūrī. Kā izrādījās vēlāk, šie bija uzvaru nesoši vārti – Everton prata atspēlēt vien vienus vārtus.


6.vieta - Deniss Makarovs pret Ufa


Kazaņas Rubin spēlētājam Denisam Makarovam ir izdevies tas, kas nav izdevies pat Lionelam Mesi - viņš iekļuva mūsu topā uzreiz ar diviem vārtu guvumiem! Vienas nedēļas laikā viņam ir izdevušies divi teicami vārtu guvumi. 23 gadus vecs futbolists aizvada savu otro sezonu Rubin rindās un Krievijas augstākajā līgā. Šosezon Makarovs kļuva par pilnvērtīgu Rubin pamatsastāva vērtību. Deniss izpelnījās arī izsaukumu uz Jaunatnes Eiropas čempionāta finālturnīru, kurš tiks aizvadīts jau pavisam drīz - pēc nedēļas. Šajā izlašu logā tiks aizvadīts grupu turnīrs, bet izslēgšanas spēles ir ieplānotas no 31.maija līdz 6.jūnijam, kad Slovēnijā tiks noskaidrota labākā Eiropas jaunatnes izlase.


Sestajā vietā iekļuva Denisa Makarova vārtu guvums pret Ufa. Saņemot bumbu laukuma labajā malā, Deniss nolēma uzsist pa vārtiem Arjena Robena stilā, ar kreiso kāju vārtu tālajā stūrī, tādējādi atklājot spēles rezultātu spēles 30' minūtē. Šie bija 7 vārti Makarovam šajā sezonā. Vēlāk viņa komandas biedri guva vēl divus vārtus un Rubin svinēja uzvaru ar 3:0, turpinot cīņu par Eirokausiem.


5.vieta - Seržiu Olivera pret Juventus


Topa piektajā vietā ierindojas 28 gadus vecā portugāļu pussarga Serhio Olivera stilīgais brīvsitiens pa zemi pret Juventus, kas palīdzēja Porto pārvarēt astotdaļfinālu. Olivera šajā spēlē guva divas vārtus un abus ar brīvsitienu. Vispirms 19' minūtē viņš realizēja vienpadsmit metru soda sitienu, bet pamatlaika 115' minūtē ar soda sitienu viņš sagrāva Juventus cerības par ceturtdaļfinālu. Lai gan Juventus šo spēli uzvarēja un divu spēļu summa rezultāts bija 3:3 neizšķirts, taču Porto mājās ielaida mazāk golus. Serhio Olivera sita spēcīgi pa zemi, tādējādi apmānot mūrī stāvošos pretinieku futbolistus, kuri palēcās un bumba izripojot tiem zem kājām un tieši vārtsargam nenoreaģējot. Šī Serhio Oliveram ir labākā sezona gan Eirokausos, gan Portugāles Liga NOS turnīrā. Čempionu līgā tie bij viņa piektie vārti, bet Liga NOS viņa kontā ir 11 vārtu guvumi, bet viņa pārstāvētā Porto šobrīd turnīra tabulā no pirmajā vietā esošās Lisabonas Sporting atpaliek par 10 punktiem.


4.vieta - Vjačeslavs Karavajevs pret Akhmat


Ceturtajā vietā vēl viens Krievijas Premjerlīgas pārstāvis - Vjačeslavs Karavajevs. Maskavas CSKA audzēknis, kurš vēlāk pārcēlās uz Čehiju, paspēlējot tur Prāgas Dukla, Jablonec un Prāgas Sparta komandās. 2018.gadā Karavajevs pārcēlās uz Nīderlandi, kur pārstāvēja Vitesse komandu, spēlējot zem Leonīda Slucka vadības. 2019.gada septembrī, kad klubu pameta arī Leonīds Sluckis, pārgāja uz Sanktpēterburgas Zenit. 2019.oktobrī debitēja arī Krievijas Nacionālajā izlasē.


Vārti, kuri ierindojās topa ceturtajā vietā var teikt bija negaidīti, jo Karavajevs, saņemot bumbu laukuma vidusdaļā, devās ar to uz pretinieku vārtiem un nolēma uzsist aptuveni no 30 metru attāluma. Ar šo teicamu sitienu viņš iesāka Akhmat sagrāvi. Zenit svinēja uzvaru ar 4:0 un ar 45 punktiem 22 spēlēs ieņem pirmo vietu, apsteidzot tuvāko sekotāju - Maskavas Spartak, par 4 punktiem.


3.vieta - Lionels Mesi pret PSG


Bronzas godalgu šīs nedēļas topā ieguvis argentīniešu leģendas Lionela Mesi vārtu guvums, kas tika īstenots UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē pret Paris Saint-Germain. Ar šiem vārtiem izdevās izlīdzināt rezultātu spēlē un uzturēt vismaz nelielu intrigu par gala rezultātu divu spēļu summā. Kopā šie bija piektie vārti argentīnieša kontā Čempionu līgā sešās spēlēs, turklāt tie bija jau 120. vārti viņa karjerā Čempionu līgas ietvarā.


Vārtus gandrīz pilnībā tīri individuāli izkārtoja pats Mesi – vispirms laukuma kreisajā malā tuvāk centram savā starpā īsu saspēli veica Pedri un Dembele, pēc kā bumbu nogādāja pie Mesi. Tiekot pie bumbas laukuma vidusdaļā, argentīnietis veica dažus pieskārienus bumbai, un redzot, ka pretinieki īsti pretestību neveido, ātri pārkārtoja bumbu uz sev ērtās kreisās kājas, un veica ārkārtīgi lielgabala šāvienu Navasa sargāto vārtu augšējā stūrī.


Šis vārtu guvums uz brīdi deva pamatīgu impulsu Barcai, ka atspēlēšanās vēl ir iespējama. Vēljovairāk pirmā puslaika kompensācijas laikā Katalonijas klubs nopelnīja pendeles izpildīšanas iespēju. Tas nozīmēja, ka tā realizēšanas gadījumā, otrajā puslaikā būtu vairs tikai jāgūst tikai divi vārti, lai novadītu spēli tālāk vismaz līdz papildlaikam. Šo 11 metru soda sitienu devās izpildīt arī pats Mesi, taču šoreiz šajā duelī labāks bija Navass – Mesi sita visai vienkārši pa vidu, Kostarikas izlases vārtsargs aizķēra bumbu, kas jau pēc tam atsitās pa vārtu pārliktni. Un jau kārtējo reizi Barselonai ātra izstāšanās no Čempionu līgas. Šosezon vienīgās trofejas, ko vairs ir iespējams Barcelona izcīnīt, ir Copa del Ray, kur atlikusi vien spēle finālā pret Athletic Bilbao un La Liga, kur joprojām atrodoties 2. vietā, deficīts pret pirmās vietas Athletic ir četri punkti.


2.vieta - Deniss Makarovs pret Zenit


Šoreiz otrajā vietā palika jau pieminētais Kazaņas Rubin spēlētājs Deniss Makarovs. 8.marta spēles pret Sanktpēterburgas Zenit beigas izrādījās ļoti emocionālas. Vispirms spēles 75' minūtē Zenit panāca izlīdzinājumu - 1:1, un spēles atlikušajā dāļā turpināja spiedienu uz Rubin vārtiem. Bet otrajā kompensācijas minūtē Despotovičs no sava soda laukuma iedeva precīzu tālo piespēli Denisam Makarovam uz skrējienu, kurš tika galā ar diviem Zenit aizsargiem, vairākkārt mainot kāju sitienam, tomēr nolēma uzsist ar savu spēcīgo kreiso kāju un panāca 2:1 Kazaņas labā.


Tiesa ar to spēle nebeidzās, jau sestajā kompensācijas minūtē uz Rubin vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, taču to ļoti neveiksmīgi izpildīja Artjoms Dzjuba, Rubin vārtsargam notverot bumbu - beigās šis teicams solo izgājiens pret diviem aizsargiem atnesa Rubin trīs punktus, kā arī atdzīvināja intrigu par čempionāta zelta medaļām.


1.vieta - Eriks Lamela pret Arsenal


Tikmēr pirmo vietu šīs nedēļās topā ieņem Tottenham Hotspur pussargs Eriks Lamela. Līdz šim Lamela šosezon atzīmējies ar trīs vārtu guvumiem, pa vienam Eiropas līgas kvalifikācijā, Anglijas līgas un Anglijas kausā. Ar pirmo vārtu guvumu Anglijas Premjerlīgā Lamela izcēlās vakardien notikušajā Ziemeļlondonas derbijā pret Arsenal, un kas par vārtiem tie bija! Ilgi nedomājot un neapstrādājot pie viņa atlēkušo bumbu, Lamela ar elegantu sitienu rabonas stilā raidīja to starp Maikla Tomasa kājām vārtu apakšējā stūrī. Varēja redzēt, cik pārsteigti par tādu vārtu guvumu bija arī Lamelas komandas biedri, kaut arī Lamelam šis nav pirmais vārtu guvums rabonas stilā (ko līdzīgu viņa izpildījumā varēja redzēt 2014.gadā). Šie vārti izvirzīja Tottenham vadībā, bet Arsenal prata pārņemt iniciatīvu un gūt vārtus, svinot uzvaru ar rezultātu 2:1. Savukārt mūsu topa varonim šī spēlē beidzās uz negatīvas notis – 76' minūtē visai strīdīgā epizodē Lamela saņēma otro dzelteno kartīti par sitienu pretiniekam un tika noraidīts no laukuma.


bottom of page