top of page

Marta pirmās nedēļas vārtu guvumu tops, Holanna vārti - labākie februārī

Nu jau mēnesi TautasFutbols.LV apkopo labākos vārtu guvumus no Eiropas top līgām, un šoreiz ir pienākusi kārta ne tikai marta pirmās nedēļas vārtu guvumu Top 7, bet arī noskaidrot trīs labākos februāra vārtu guvumus. Kā ierasts, sāksim ar nedēļas vārtu guvumu Top 7.


7.vieta - Džeremijs Posteraro pret Olympique de Marseille


Šonedēļ topu ievadīsim ar Džeremi Posteraro brīvsitienu pret Marseille Francijas kausa 1/16 finālā. Posteraro pārstāvētā Canet Roussillon sensacionāli izsita Marseille no tālākās cīņas ar rezultātu 2:1. Marseille otro reizi trīs gadu laikā izstājas no turnīra zaudējot 4. līgas klubam. Jāpiemin, ka Posteraro arī atdeva piespēli uzvaras vārtu guvumā. Šajā sezonā Francijas kausā Posteraro abās divās spēlēs ir izcēlies ar vārtu guvumu (pirmās kārtas uzvarā pret US Colomiers). Līdz šim augstākais līmenis, kur Posteraro spēlējis ir Ligue 2 pirms veselas dekādes. Šobrīd Posteraro ir 30 gadus vecs un savus labākos gadus ir pavadījis zemākajos Francijas čempionātos.


6.vieta - Usmans Dembelē pret Sevilla


Kārtējo reizi mūsu topā ir iekļuvis kāds Barcelona pārstāvis – šoreiz sestajā vietā iekļuvis 23 gadus vecais Osmans Dembelē, kurš katalāņu klubam deva ļoti svarīgu atspērienu, lai atspēlētu divu vārtu deficītu Spānijas kausa pusfinālā divu spēļu summā pret Sevilla vienību. Šosezon Dembele tiek ļoti kritizēts par savu momentu realizāciju, un tas ir visai pamatoti, jo LaLiga ietvaros šogad viņam tikai 3 gūtie vārti 20 aizvadītajās spēlēs, kas pie Barcelona momentu pārbagātības ir visai zems rādītājs.


Vārti iesākās kā ātrais pretuzbrukums spēles 12' minūtē, taču noteikti izvērtās pavisam citādāks kā bija plānots. Vispirms Pedri ar bumbu lielā ātrumā šķērsoja laukuma viduslīniju, tālāk bumbu nogādājot pie Mesi, kurš apspēlēja Fernando, tad tika garām vēl 2 pretspēlētājiem un iespēlēja bumbu soda laukumā tieši Dembelē. Francūzis ar vienu pieskārienu centās izspēlēt sieniņu, taču tā bija neveiksmīga, bet bumba veiksmīgi atlēca pie viņa atpakaļ. Vairākas sekundes minstinoties, Dembelē ar nelielu loku izgāja ārpus soda laukuma, vienreiz veica māņu sitienu, un mirkli vēlāk sitienu praktiski no vietas pārsteidza Seviljas vārtsargu, trāpot tuvējā vārtu devītniekā.


Dembeles vārtu guvums deva ļoti svarīgu psiholoģisku pārliecību komandai, pēc 0:2 zaudējuma pirmajā spēlē. Lai arī franču uzbrucējs tika nomainīts traumas dēļ spēles beigās, kad vēl Barca bija viņiem nederīgais 1:0 pārsvars. Kompensācijas laika 4. minūtē Pikē fantastiskā veidā tomēr izrāva neizšķirtu divu spēļu summā, kas deva papildlaiku – tajā vārti arī Albam un fantastiska izglābšanās Katalonijas klubam. Copa del Rey fināls plānots 17. aprīlī, kad Barcelona tiksies ar Athletic Bilbao. Šī var būt vienīgā iespēja klubam tikt pie jebkādas trofejas šajā gadā.


5.vieta - Antonio Sanabrija pret Crotone


Topa piektajā vietā iekļuva uz maiņu nākušā Antonio Sanabria sitiens pret pastarīti Crotone. Antonio pārstāvētā Torino zaudēja šo spēli ar rezultātu 4:2. Abas šīs komandas ir čempionāta pastarītes un cīnās par palikšanu Itālijas A Sērijā. Crotone atrodas pēdējā vietā, bet Torino vienu vietu augstāk. Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu - 1:1. Otrajā puslaikā savus otros vārtus guva nigērietis Simijs un izvirzīja vadībā Crotone. 65' minūtē Antonio Sanabrija devās laukumā un nomainīja Simeone Zaza. 80' minūtē mājinieki dubultoja rezultātu, kad precīzs bija Arkadiusz Reka, bet četras minūtes vēlāk Sanabria izcēlās ar savu šedevru.


Paragvajietim padevās skaists sitiens no kreisās malas, tālajā devītniekā. Ar šo vārtu guvumu Torino izdevās pietuvoties rezultātam, bet vēlāk mājinieki atkal dubultoja rezultātu. Viss notika kompensācijas laikā, kad Tomas Rinkons nopelnīja savu otro dzelteno kartīti un tika noraidīts. Pēc tā arī sekoja Torino ceturtie vārti spēlē. Antonio tie ir pirmie vārti A Sērijā un ceturtie sezonā kopā, jo trīs vārtus guva Real Betis sastāvā un tagad atrodas īrē Torino.


4.vieta - Harijs Keins pret Crystal Palace


Harijs Keins Premjerlīgā šosezon ir gandrīz panācis savu iesisto vārtu rādītāju iepriekšējā sezonā (18 vārti), līdz šim izceļoties ar 16 vārtu guvumiem. Bet visvairāk vajadzētu izcelt 13 rezultatīvas piespēles, ko angļu uzbrucējs ir atdevis saviem komandas biedriem – iepriekšējais labākais rādītājs, 7 piespēles, Keinam izdevies 2016-17 sezonā.


Potītes savainojums janvāra beigās nedaudz izsita Keinu no ritma, nākamās piecās spēlēs izceļoties vien ar diviem vārtu guvumiem, bet spēlē pret Crystal Palace viņš piedalījies visos vārtu guvumos, pa divām reizēm gan asistējot, gan iesitot. Viens no viņa vārtu guvumiem ieņem 4.vietu mūsu topā.


52' minūtē, saņemot piespēli no Dohertija un atrodoties nedaudz ārpus soda laukuma tuvāk labajai malai, Keins, ilgi nedomājot, ar pirmo pieskārienu ar labo kāju raidīja bumbu tālajā stūrī, dubultojot Tottenham pārsvaru (3:1). Bumbas ideāla lidojuma trajektorija neatstāja nekādas cerības Crystal Palace vārtsargam. Vēl viens Keina vārtu guvums 76' minūtē sekmēja Tottenham uzvaru ar rezultātu 4:1.


3.vieta - Usama Tannane pret VVV-Venlo


Bronzas godalgu aizvadītās nedēļas labāko vārtu guvumu topā ar fantastisku tālšāvienu šoreiz izcīna marokānis Osama Tannane, kurš palīdzēja Vitesse komandai Nīderlandes kausa pusfinālā ar 2:0 izcīnīt uzvaru pār VVV-Venlo vienību. 26 gadus vecajam pussargam šajā spēlē arī iesaiste pirmo vārtu guvumā, kad rezultatīvi piespēlēja Brojam pirmajos vārtos. Arī kopumā Tannanem šī sezona izvērsusies ārkārtīgi rezultatīva, jo aizvadītajās 22 Eredivisia čempionātā viņam veseli 5 vārtu guvumi, kā arī 6 rezultatīvas piespēles, kas priekš pussarga ir teicams sniegums.


Vārtu izspēli iesāka pats Tannane jau pie laukuma viduslīnijas, kad centrā ar piespēli atrada brīvu vietu atradušo Vrogu, kamēr pats lielā ātrumā pa labo malu rāvās uz priekšu. Jau pie soda laukuma saņēmis bumbu izdarīja Robēna ikonisko māņkustību, un uzsāka strauju virzību gar soda laukuma malu pretī vārtiem. Novācot pretinieku aizsargu Šefneru no ceļa, izdarīja negaidītu sitienu pa vārtiem. Tā kā sitiens izdevās perfekts – tas ielidoja pašā vārtu tālajā augšējā stūrī, turklāt bumbas lidojuma trajektorija bija ar promejošu virzību, Venlo vārtsargam Kiršbaumam nekas cits neatlika kā vien pavadīt bumbu vārtos ar skatienu.


Ar šiem vārtiem 84' minūtē Vitesse pielika punktu spēlei, veiksmīgi iekļūstot kausa finālā, kur 18. aprīlī tai būs jātiekas ar leģendāro Amsterdamas Ajax. Šobrīd arī Eredivisia tabulā Vitesse klubam ir izdevies iekārtoties ļoti komfortablajā 4. vietā, kas dotu iespēju klubam nākamajā sezonā spēlēt Eiropas līgā. Līdz čempionāta noslēgumam vairs palikušas 9 spēles, līdz ar to priekšā esošās AZ Alkmar un PSV Eindhoven arī vairs nav neaizsniedzamas, abas ir priekšā attiecīgi tikai par vienu un sešiem punktiem.


2.vieta - Ļuters Singhs pret Nacional


Šoreiz otrajā vietā palika Portugāles Pacos de Ferreira pārstāvja vārtu guvums spēlē pret Nacional. Pēc stūra sitiena izspēles kāds no aizsargiem izsita bumbu no sava soda laukuma, taču bumba nonāca pie Singha, kurš nenolaižot bumbu uzreiz sita ar kājas ārmalu precīzi vārtu devītniekā. Singhs atklāja spēles rezultātu, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru šajā spēlē ar 2:1. Šobrīd Pacos de Ferreira ieņem piekto vietu turnīra tabulā, kas dod iespēju piedalīties Eirokausos.


Pats Singhs nāk no Dienvidāfrikas un atrodas Pacos de Ferreira uz īres līguma pamata. Šosezon tie viņam bija ceturtie vārti. Tāpat 23 gadus vecs uzbrucējs paspēja aizvadīt divas spēles arī Dienvidāfrikas nacionālās izlases sastāvā.


1.vieta - Beto pret Tondela


Arī topa pirmajā vietā atrodas Portugāles Liga Nos pārstāvis - Beto no Portimonense kluba. Šosezon šim portugālim tie bija jau septītie vārti. Tāpat kā pagājušonedēļ, arī šoreiz vārtu guvums, kurš tika gūts akrobātiskā lēcienā izceļas un ieņem pirmo vietu. Beto atrodoties skrējienā pamanījās izpildīt šķērītes sitienu un gūt efektīvus vārtus. Tie nebija vienīgie viņa vārti šajā spēlē, kopumā gūstot divus vārtus viņš palīdzēja savai komandai pārspēt Tondela ar 3:0.


Šobrīd Portimonense atrodas 11.vietā, taču tabulas lejasgals ir tik blīvs, ka no 18.vietas komandu šķir tikai nieka 5 punkti.


Februāra Top 3


3.vieta - Dele Ali pret Wolfsberg


Februārī Dele Ali Premjerlīgā aizvadījis gandrīz tikpat laika (63 minūtes), cik pirms tam sezonā (74 minūtes), kā arī izgāja uz maiņu superrezultatīvā Anglijas kausa spēlē pret Everton, kas beidzās ar Tottenham zaudējumu 4:5. Vairāk iespējas sevi pierādīt angļu pussargs saņēma abās Eiropas līgas spēlēs pret Austrijas vienību Wolfsberg, izejot pamatsastāvā. Un tieši otrajā spēlē Dele Ali parādīja, ka uz viņu vēl var paļauties, atdodot divas rezultatīvas piespēles un izceļoties ar fantastisku vārtu guvumu, kas atver mūsu februāra mēneša Top-3 vārtu guvumu sarakstu.


Dele Ali noslēdza savu momentu ar šķērītes sitienu, bet pirms sitiena, atrodoties starp trīs pretinieku spēlētājiem un ar muguru pret vārtiem, viņam nācies apstrādāt bumbu un ātri ieņemt lēmumu. Un kā izrādījās, šis lēmums bija veiksmīgs un negaidīts priekš pretinieku vārtsarga, kurš bija bezspēcīgs. Šie Dele Ali vārti iesāka Wolfsberg sagrāvi ar rezultātu 4:0, un ļāva Tottenham bez īpašām grūtībām tikt Eiropas līgas astotdaļfināla kārtā.


2.vieta - Marsels Zabicers pret Hertha BSC


Marsels Zabicers februāra sākumā pārtrauca savu ilgo klusēšanu, izceļoties ar vārtu guvumu Vācijas kausa spēlē pret Bochum vienību. Tie bija viņam pirmie vārti astoņās spēlēs. Uzreiz nākamajā spēlē viņš prata izcelties ar vēl vienu vārtu guvumu, šoreiz pret Schalke 04, bet mūsu topā Zabicers nonāca pateicoties savam precīzam tālšāvienam spēlē pret Berlīnes Hertha. Ar šo vārtu guvumu austriešu balsta pussargam izdevās atklāt spēles rezultātu 28' minūtē, ievadot visai pārliecinošu uzvaru ar 3:0 – pārējie vārti tika iesisti otrā puslaika noslēdzošajā daļā, turklāt beigu rezultāta uzstādīšanā kāju pielika arī Zabicers, kurš rezultatīvi piespēlēja. Kopumā šosezon viņš paguvis gūt 6 vārtus, no kuriem 5 tieši Bundeslīgā.

Pavisam droši var apgalvot, ka vārti radās no nekurienes. Vispirms tālu no vārtiem pie bumbas nonāca labās malas uzbrucējs Dani Olmo, kurš to ar pirmo pieskārienu apstrādāja no gaisa, ar otro uzreiz to nogādāja turpat blakus esošajam Zabiceram. Marsels mērķtiecīgi devās vārtu virzienā, taču tālu netika, jo negaidīti izlēma no aptuveni 30 metru attāluma šaut pa vārtiem – gan pretinieku aizsegs, gan teicamā sitiena krītošā trajektorija lika Berlīnes komandas vārtu vīram Jarsteinam vien pavadīt bumbu ar skatienu vārtu augšējā stūrī.


1.vieta - Ērlings Holanns pret Schalke 04


Ērlingam Holannam februāra mēnesis izdevās visai produktīvs – viņš izcēlās ar rezultatīvu darbību (vārtu guvums vai piespēle) katrā no sešām nospēlētām spēlēm, kopumā sasitot sešus vārtus un atdodot četras rezultatīvas piespēles.


Vairāki viņa vārti tika arī mūsu balsojuma lapā, taču tikai viens no viņiem iekļuva mūsu topā - vārtu guvumu Zlatana Ibrahīmoviča stilā. Rūras derbijā pret Schalke 04 Holanns guva divus vārtus, viens vārtu guvums no kuriem izrādījās tik skaists, ka gandrīz vienbalsīgi tika iebalsots februāra trešās nedēļas topa pirmajā vietā. Arī mēneša balsojumā viņš neatstāja nekādu cerību nevienam citam vārtu guvumam februārī.


Viss sākās ar Branta un Sančo saspēli kreisajā malā, pēc kura sekoja Sančo centrējums soda laukumā uz Ērlingu Holannu, kurš akrobātiskā lēcienā ar šķērītē raidīja bumbu pretinieku vārtos.


Recent Posts

See All
bottom of page