top of page

Startē Virslīgas Fantasy, Riga vienīgā iet bez punktu zaudējumiem, Metta vienīgā bez punktiem


Spartaks izcīna savu pirmo uzvaru šosezon. Foto - Sanita Ieva Sparāne

Tikko aizritējusi Latvijas Futbola Virslīgas 2. kārtas spēles, kas sākās jau piektdien ar ļoti aizraujošām spēlēm Valmierā un Liepājā, bet pabeidza Ventspilī un Tukumā. Jāpiezīmē, ka ar šo kārtu startējusi arī Virslīgas Fantasy čempionāta ieskaite.


Vispirms otrā kārta sākās ar ļoti rezultatīvu un intriģējošu dueli Valmierā, kur vietējā komanda uzņēma pirmās kārtas galvenā pārsteiguma autorus BFC Daugavpils. Pirmajā kārtā Tamaza Pertijas vadītajai komandai, pateicoties Kroļļa dublim, izdevās nosargāt uzvaru izbraukumā pār RFS, kamēr Daugavpils mājās visai pārsteidzoši uzveica Spartaku. Pirmā patiesi bīstamā epizode radās 22' minūtē, kad Falls kreisajā malā visai viegli tika garām Ķiršam, un uzreiz veica asu piespēli soda laukumā, beigās tā nonāca pa sitienam Jokotam, kura sitienu varonīgi nobloķēja Latgales komandas aizsargs. Savukārt piecas minūtes vēlāk pēc neveiksmīga Idovu mēģinājuma izraidīt bumbu no soda laukuma, Dumbia pārkāpa noteikumus pret Sovu, par ko tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu, ko aukstasinīgi realizēja Krollis, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju līgā ar 3 gūtiem vārtiem. Jau praktiski nākamajā uzbrukumā Kokinam izdevās aizskriet pretuzbrukumā. Viņš nogādāja sitiena pozīcijā Ķiršu, kurš skaisti noguldīja Jaunzemu, taču sitienu veikt neizdevās, bet veiksmīgi bumba atlēca pie Ivanova, kurš skaisti pārcēla bumbu pāri Valmieras vārtsargam, panākot neizšķirtu.


Otrā puslaika ievadā nelielu šoku piedzīvoja Valmiera, jo 55' minūtē pēc ilglaicīga pozicionāla uzbrukuma, Daugavpils pamanījās gūt ļoti elegantus vārtus. Tieši pretī vārtiem precīzu sieniņu izspēlēja Ogaki un Kokins, pēc kuras bumba nonāca līdz veterānam Afanasjevam, kuram šobrīd 38 gadi. Pieredzējušais spēlētājs eleganti pārcēla bumbu pāri Valmieras aizsardzības līnijai, kur jau no gaisa zem pārliktņa to raidīja Kokins – 1:2. Desmit minūtes vēlāk arī Valmiera tika pie izcilas iespējas – gar vārtiem asi piespēlēja Mena un bumba veiksmīgā kārtā izripoja cauri vairāku daugavpiliešu aizsardzībai pie Geja, kurš nespēja izdarīt sitienu, taču turpat bija Sovs, kurš to paveica. Taču apbrīnojamu reakciju nodemonstrēja vārtsargs Orols. Pieliktā kompensācijas laika piektajā minūtē Silagadzem bija iespēja veikt soda sitienu no aptuveni 20 metriem, kas tika izpildīts ļoti labi, taču atkal Orols bija glābējs. Valmieras pēdējā iespēja izraut neizšķirtu bija stūra sitiens, pie kura uzbrukumā devās arī vārtsargs Eleforenko. Tas arī viņiem izdevās – soda laukumā nepiesegts palika Sovs, kurš visai vienkārši raidīja bumbu vārtos, izcīnot laimīgu neizšķirtu 2:2.


Pēc Instat datiem spēles labākais spēlētājs bija Sovs, kurš ne tikai izrāva punktu Valmierai, bet arī nopelnīja pendeli. Kopumā spēlē Valmierai bija milzīgs pārsvars, gan bumbas kontrolē (71%-29%), gan sitienos – Daugavpils spēja pa vārtiem raidīt vien 5 sitienus, kamēr Valmierai tādi bija veseli 18.


Tamaza Pertijas pēcspēles komentārs:

Spēlējām ļoti labi. Pretenzijas šodien ir tikai diviem mūsu centra aizsargiem. Pretinieki divas reizes nonāca mūsu laukuma pusē un guva divus vārtus. Mēs izveidojām 550 momentus, bet tos neizmantojām. Apsveicu pretiniekus ar to, ka laukumā atdeva visu un labi cīnījās.

Andreja Kaļiņina pēcspēles komentārs:

Paldies spēlētājiem par atdevi un taktisko disciplīnu. Realizējām savu plānu pateicoties atdevei un koncentrācijai. Par pēdējo uzbrukumu, ir aizdomas, ka kāds nebija savā pozīcijā, bet būs jāskatās video, lai teiktu ko vairāk.

Otrā spēle piektdien norisinājās Liepājā, stadiona Daugava rezerves laukumā, kur ļoti sniegotos laikapstākļos FK Liepāja uzņēma valsts trīskārtējos čempionus Riga FC. Pirmajā kārtā abām komandām ļoti pārliecinošas uzvaras ar trīs vārtu pārsvaru – Riga izbraukumā neatstāja daudz cerību Ventspilij 0:3, savukārt Liepāja ļoti viegli tika galā ar Mettu 4:1. Tāpat kā pirmajā Riga FC spēlē, arī šoreiz galvaspilsētas klubam ātra izvirzīšanās vadībā. Jau astotajā minūtē labajā flangā uzbrukumam pieslēdzās aizsargs Pētersons, kurš izdarīja draudīgu centrējumu soda laukumā uz Miloševiču, kuram pie sitiena tikt neizdevās, taču bumba veiksmīgi tika nomesta tieši pa sitienam brazīļu pussargam Ramosam, kurš to spēcīgi raidīja Ribkas sargātajos vārtos. Pie pirmā puslīdz nopietnā momenta Liepāja tika vien 35' minūtē, kad no aptuveni 25 metriem planējošu sitienu izdarīja Ikaunieks, taču tas bija nedaudz pāri vārtiem. Pašā puslaika noslēgumā Pētersons ar neveiksmīgu piespēli atpakaļ, vienatnē pret vārtsargu izvirzīja Ikaunieku, taču horvātu vārtu sargs izgāja no vārtiem laikus, puslaikam noslēdzoties ar minimālu Riga FC pārsvaru.


Otrā puslaika vidū lielisku saspēli nodemonstrēja Karašausks, Ķigurs un Kārkliņš, kuri ar īsām piespēlēm izraustīja Riga FC aizsardzību, kas ļāva nonākt pie sitiena no soda laukuma malas Karašauskam, taču raidījums bija nedaudz pāri. Desmit minūtes pirms spēles beigām neveiksmīgi nospēlēja Rigas aizsardzība, kas raidot bumbu ārā no soda laukuma, to nogādāja pa sitienam Karašauskam. Sitiens bija sasteigts un kritienā, līdz ar ko tas bija arī pāri vārtiem. Jau sākoties kompensācijas laikam neveiksmīgi bumbu laukumā raidīja Ribka, jo to ātri savāc Laizāns, dodoties ātrā prettriecienā. Viņam izdevās tikt līdz soda laukumam, kur to pretī vārtiem iespēlēja tieši pa sitienam Leo, taču brīnumainā kārtā sitiens bija garām. Jau kompensācijas laika pēdējā minūtē rīdzinieki tika pie vēl vienas iespējas – Nata laukuma vidusdaļā saņēmis bumbu, pamanīja, ka tukšā zonā lielā ātrumā raujas Fjodorovs, kuram arī tika piespēlēts. Izgājienā viens pret vārtsargu viņš pamanīja, ka Ribka ir izgājis no vārtiem, tādēļ eleganti no soda laukuma robežas pārcēla bumbu vārtsargam, pieliekot punktu spēlei - 0:2.


Pārliecinoši labākais spēlētājs laukumā, vadoties pēc Instat datiem bija Riga FC balsta pussargs Piščevičs, kuram ļoti augsts precīzo piespēļu un uzvarēto divcīņu procents. Jāpiezīmē, ka lai arī bumbas kontrole abām komandām bija praktiski identiska, Liepāja tā arī ne reizi spēles laikā nespēja raidīt nevienu sitienu Brkiča sargāto vārtu rāmī, kamēr Rigai veseli 5 šādi sitieni.


Kristapa Blanka pēcspēles komentārs:

Labi sākām, izdevās gūt ātrus vārtus. Otrais puslaiks – ziemīgs futbols. Komandām bija ļoti daudz kļūdas, kaut kur bumba neklausīja. Visa spēle kopumā, man liekas mēs kaut kur bijām labāki un pelnīti uzvarējām.

Dmitrija Mološa pēcspēles komentārs:

Tādās spēlēs futbolisti aug un progresē. Riga FC ne velti ir valsts čempione, neļāva mums izveidot daudz momentus. Mēs savas iespējas neizmantojām, bet pretinieks tās pārvērta vārtu guvumos.

Sestdien Virslīgas otro spēļu kārtu iesāka mačs Ventspilī, kur viesojās RFS. Pirmajā kārtā abas komandas piedzīvoja zaudējuma rūgtumu – Ventspils bez dižiem variantiem zaudēja Riga FC, savukārt RFS nespēja parādīt savu labāko futbolu un zaudēja Valmierai ar 2:3. Pirmais ievērības cienīgais moments spēlē radās 19' minūtē, kad esot soda laukumā, Lipuščeks mēģināja raidīt bumbu ārpus soda laukuma, taču muļķīgā veidā sev trāpīja pa roku. Šo strīdīgo epizodi galvenais tiesnesis atstāja nepamanītu, un nepiešķīra 11 metru soda sitienu. Piecas minūtes vēlāk atkal neveiksmīgi nospēlēja tas pats Lipuščeks, kurš cenšoties atspēlēt bumbu atpakaļ vārtsargam, to darīja par vāju, gandrīz izgājienā pret vārtsargu izvirzot Kurtišu, taču Čerņauskas bija acīgs un laikus pameta vārtus, izglābjot situāciju. Pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem.


Otrā puslaika ievadā ar teicamu tālšāvienu RFS vārtsarga modrību pārbaudīja Kurtišs, taču sitiens, lai arī ļoti spēcīgs, raidīts tika pa vidu vārtiem. Divdesmit minūtes līdz spēles beigām kreisajā malā lielisku spēku un individuālo meistarību nodemonstrēja Kuadio, kurš būdams trīs ventspilnieku ielenkumā pamanījās izdarīt piespēli gar vārtiem, kur jau gaidīja Lemajičs. Līdz bumbai serbu uzbrucējs gan netika, jo priekšā viņam bija Mamahs, kurš neveiksmīgā veidā bumbu raidīja savos vārtos. Šie bija otrie vārti divās spēlēs, ko Ventspils iesitusi savos vārtos. Ātri vien ventspilnieki nopelnīja soda sitienu pie pašas soda laukuma malas. Tam sekoja centrējums, un Litvinskis izrādījās pārāks otrajā stāvā, izlīdzinot rezultātu. Desmit minūtes līdz spēles beigām arī RFS tika pie standartsituācijas izpildes, pozīcija gan bija stipri pateicīgāka – tieši pretī vārtiem. To izpildīja Villela, kurš arī trāpīja precīzi vārtu rāmī, taču Mahnovskis sitienu atvairīja. Spēlē uzvarētājs tā arī netika noskaidrots – 1:1.


Mača labākais spēlētājs šoreiz bija Ventspils malējais aizsargs Ļotčikovs, kuram lieliski izdevās cementēt savu labo malu aizsardzībā. Spēles laikā nedaudz labāka bumbas kontrole bija tieši Ventspilj, tāpat pārsvars bija arī kopējos sitienos pa vārtiem.


Viktora Moroza pēcspēles komentārs:

Šodien bija ļoti daudz cīņas un runāt par taktiku ir ļoti grūti. Aizsardzībā, īpaši pirmajā puslaikā, tikām galā ar saviem uzdevumiem. Kopumā, kad mums izdevās nolikt bumbu zemē, mēs varējām spēlēt. Salīdzinot ar pirmo spēli savu sniegumu uzlabojām, īpaši aizsardzībā.

Viorela Frunzes pēcspēles komentārs:

Šodien bija ļoti svarīgi nezaudēt. Esam pazaudējuši laiku, tādēļ izlašu pārtraukums mums ir ļoti nepieciešams. Šodien labāk aizvadījām otro puslaiku, kad spējām izveidot momentus, bijām bīstami standartsituācijās. Guvām labus vārtus.

Otrā Latvijas Virslīgas čempionāta kārta tika noslēgta Tukumā. Jūrmalas Spartaks nav spējīgi uzņemt mājas spēles savā pilsētā, jo Slokas stadionā vēl pavisam vienkārši nav uzdīgusi zālīte, savukārt Kauguru stadionā infrastruktūras neatbilstības dēļ spēli arī aizvadīt nebija iespējams. Pirmajā kārtā abas komandas piedzīvoja zaudējuma rūgtumu – Spartaks visai negaidīti ar 1:2 piekāpās BFC Daugavpils komandai, savukārt Mettai neizdevās izrādīt pretestību Liepājā, kur zaudēja ar 1:4. Pirmais bīstamais moments radās jau otrajā minūtē, kad Spartaka pussargs Kerbašs ielauzās soda laukumā un spēja spēcīgi sist pa vārtiem, taču vietā bija Beks. Desmit minūtes vēlāk, pēc Gomi pazaudētas bumbas pretinieku laukuma pusē, pretuzbrukumā aizskrēja Fraidejs, kuram izdevās izdarīt sitienu pa vārtiem, taču atkal Mettas vārtsargs bija pārāks, atlēkušo bumbu neitralizējot Novikovam. Savukārt pie pirmā moment Metta tika 36' minūtē, kad pēc Vapnes stūra sitiena ne visai veiksmīgi izejot no vārtiem nospēlēja Ņerugals, jo pie sitiena ar galvu uzreiz tika Čudars. Pēc sitiena bumba vien noglāstīja vārtu stabu, pirmajam puslaikam noslēdzoties bez vārtu guvumiem.


Otrā puslaika ievadā Mettas nigēriešu uzbrucējs tika pie sitiena no metriem 18, taču, lai arī trāpīja visnotaļ precīzi, Ņerugals bija pārāks, šo bumbu atvairot. Sešdesmitajā minūtē Spartaks veikli izspēlēja stūra sitienu, pēc kura sekoja centrējums soda laukumā. Visizmanīgākais soda laukumā bija Fraidejs, kurš apsteidza ne tikai Mettas aizsargus, bet arī Beku, raidot bumbu vārtos ar galvu. Īsi pirms pamatlaika beigām Novikovs pazaudēja bumbu laukuma vidusdaļā, līdz ar to Asamoa un Fraidejs aizskrēja bīstamā petuzbrukumā. Asamoa nonāca ļoti bīstamā sitiena pozīcijā dažu metru attālumā no vārtiem, taču atkal ar kājām bumbu atvairīja Beks. Pašā spēles izskaņā sitienu no soda laukuma robežas sev izkārtoja Lūsiņš, taču tas tika izdarīts kritienā, līdz ar ko nebija īpaši spēcīgs, taču lidoja vien nedaudz garām apakšējam vārtu stūrim. Spartaks izcīna savu pirmo uzvaru šogad 1:0.


Andra Riherta pēcspēles komentārs:

Avantūrisks futbols, īpaši spēles beigās, taču spēlēja divas gados jaunas komandas. Spartaks guva ne visai loģiskus vārtus no mana skatu punkta. Spēlētāji centās, pieturējāmies pie tā, kā mēs gribam spēlēt, taču punktus izcīnīt neizdevās. Ja mēs zaudējam, tad vismaz zaudējam ar paceltu galvu.

Mareka Zuba pēcspēles komentārs:

Intriga saglabājās līdz spēles izskaņai, jo nebijām spējīgi gūt vēl vienus vārtus. Neizmantojām savas iespējas. Šobrīd nevaru pateikt, kuri spēlētāji kļūs par komandas līderiem. Ir jānogaida, jāaizvada vairāk spēļu, tad varēs izdarīt secinājumus.

Šobrīd komandas dodas nelielā atpūtā, kamēr izlašnieki pārstāvēs valsts izlases godu. Tāpat joprojām nav informācijas par FC Noah Jurmala likteni, līdz ar to arī kalendārs nākamajai kārtai vēl joprojām nav zināms.

bottom of page