top of page

Virslīgas klubi gatavojas sezonai un papildina sastāvus: apkopojam Virslīgas klubu jaunieguvumus

Jaunais gads ir atnesis pārmaiņas Virslīgas komandu sastāvos – dažas no līgas vienībām jau no pirmajām janvāra dienām ir agresīvi sākušas papildināt sastāvus, citas vēl guļ ziemas miegu un ir piesardzīgas jaunu spēlētāju meklējumos, un pārējās pat nav vēl drošas par savu vietu Latvijas augstākajā līgā.


Pirmajā janvāra pusē visnopietnāk papildinājusies vicečempione RFS, kas noslēgusi sadarbību ar 7 jauniem spēlētājiem. Viens no interesantākajiem jaunieguvumiem ir divkārtējais Lietuvas čempions, pieredzējušais 31 gadu vecais Vitautas Černauskas, kurš savulaik Rumānijas čempionātā spēja 34 no 59 spēlēm vārtus nosargāt neieņemtus, kļūstot par vienu no labākajiem vārtsargiem čempionātā. Vitautas kontā ir arī 5 spēles Lietuvas izlases sastāvā.


RFS spēles diriģentam Tomašam Šimkovičam laukuma vidusdaļā šogad asistēs papildinājums Darko Micevskis. 28 gadus vecais balsta pussargs aizvadītajā sezonā kļuva par Ziemeļmaķedonijas čempionu Skopjes Vardar rindās, turklāt pildot arī komandas kapteiņa funkcijas. Savas dzimtās pilsētas komandā Vardar ziemeļmaķedoniešu futbolists pavadījis pēdējās trīs sezonas, vietējā čempionātā aizvadot 69 spēles, kurās gūti 15 vārti un izdarītas 7 rezultatīvas piespēles. Aizvadītā gada rudenī Micevskis piedzīvoja savu debiju Ziemeļmaķedonijas pieaugušo izlases rindās. Oktobrī UEFA Nāciju līgas C līgas spēlē pret Gruziju Micevskis iznāca laukumā uz maiņu mača beigās, bet novembrī pret Armēniju pussargs nospēlēja pusi no otrā puslaika.


Viena no vispārsteidzošākajām pārejām uz RFS notika no tiešajiem konkurentiem Riga FC, kuras laikā pievienojās par “uzvarētāju talismanu” dēvētais Elvis Stuglis, kurš pēdējās 5 sezonās spējis visas 5 reizes virs galvas celt Virslīgas čempionu titulu. Vēl iespaidīgāku šo padara fakts, ka tas notika ar 2 dažādiem klubiem Jūrmalas Spartak un Riga FC. Elvis Virslīgā kopš 2010. gada aizvadījis 167 spēles un guvis 27 vārtus. Tāpat pāreja uz RFS notikusi no Kurzemes klubiem – gan no Ventspils, gan FK Liepāja pievienojušies attiecīgi brazīļi Lukas Villela un Valentīns Raļkevičs. Villela pērn bija viens no Ventspils komandas līderiem, izlaižot tikai 3 spēles, gūstot 4 vārtus un asistējot vēl 4 reizes. Raļķevičs pērn zaudēja pamatsastāva vārtsarga lomu Liepājas klubā, aizvadot vien 6 spēles.


Savukārt Riga FC ieguvusi pērnās sezonas Baltkrievijas augstākās līgās 5. labāko vārtu guvēju kreisās malas spārnu Gabrielu Ramosu, kurš spēja sezonas 28 spēlēs gūt 11 vārtus un atdot 7 rezultatīvas piespēles. Otrās malas papildinājums ieradies no Beļģijas augstākās līgas komandas SV Zulte Waregem. Tas ir 22 gadus vecais soms Mikaels Soisalo, kurš ir paguvis aizvadīt 20 spēles Somijas U-21 izlasē, atzīmējoties arī ar 2 vārtiem, nacionālajā izlasē gan pagaidām nav debitējis.

No Serbijas augstākās līgas Riga FC pievienojušies Nedeljko Piščevičs un Milošs Vrjanjanins, abi pērn aizvadījuši attiecīgi 19 un 15 spēles līgā, Nedjelko savācot 3+2 (vārti + piespēle), Milošam vieni vārti.


Rīgas komanda no BFC Daugavpils spējusi piesaistīt Latvijas U-21 izlases spēlētāju un vienu no pērnās sezonas labākajiem jaunajiem spēlētājiem Raivi Ķiršu, kuram 3 gūti vārti un 2 rezultatīvas piespēles Latgales komandas sastāvā. Šogad viņam būs ļoti jāpacenšas, lai tiktu pie spēles laika, jo čempionu vienībā konkurence ir milzīga.


Jūrmalas Spartaks savukārt papildinājies ar 4 jauniem nigēriešiem – zināmākais noteikti ir viens no aizvadītās sezonas FK Liepāja līderiem – malējais pussargs Ričards Fraidejs, kurš sezonas laikā izcēlās ar 6 vārtu guvumiem. Līdz šim viņš visu savu profesionālo karjeru aizvadījis Latvijā. Tāpat komandai pievienojies 18 gadīgais krievu izcelsmes soms Adams Markhievs, kurš iepriekš spēlējis pēc spēka Somijas 3. līgā, kā arī bijis rezultatīvs jaunatnes izlasēs.


Četrus ārkārtīgi kvalitatīvus futbolistus piesaistījusi FK Liepāja. Viens no tiem ir Latvijas izlasē uzspēlējušais Vjačeslavs Isajevs, kurš pērn bija RFS sastāvā, uz sezonas beigām gan zaudēja vietu pamatsastāvā. Kopumā Isajevs pēdējo 4 sezonu laikā Rīgas klubā aizvadījis 102 spēles. Tāpat Liepājas jaunieguvums ir vēl viens izlašnieks – Krišs Kārkliņš no Valmiera FC, kurš no 2014.-2017. gadam jau bija Liepājas sastāvā. Kārkliņš pērn Virslīgā izcēlās ar 4 gūtiem vārtiem un 4 rezultatīvām piespēlēm. Jāizceļ, ka Krišs šobrīd ir viens no labākajiem standartsituāciju meistariem līgā.


Liepājas futbola skolai cauri izgājušais Daniils Hvoiņickis pēc 7 gadu prombūtnes atgriezies dzimtajā pilsētā – izmēģinot spēkus gan RFS, gan Super Nova gan kļūstot par komandas vienu no galvenajām figūrām Jelgavā.

FK Liepāja no titulētās Borisovas BATE spējusi piesaistīt iespējams šobrīd titulētāko virslīgas futbolistu Dmitrigu Bagu, kura kontā 9 Baltkrievijas čempiona tituli, 3 kausi un 4 superkausi. Praktiski visu savu karjeru pavadot Baltkrievijā, Baga spējis iekrāt 306 spēles un 31 vārtus valsts augstākajā līgā.


Uz Valmiera FC pārgājis Maksims Toņiševs, kurš pēdējās 2 sezonas uz īres tiesībām no RFS spēļu prakses nodrošināšanai spēlēja BFC Daugavpils sastāvā. Divu sezonu laikā Maksims spējis sakrāt 43 spēles Latgales komandas sastāvā. Otrs Valmieras papildinājums ir 18 gadīgais Kamilo Mena, kuram Vidzemes klubs būs pirmais ārpus savas dzimtās Kolumbijas.


FK Ventspils prezidents Adlans Šishanovs paziņojis, ka 20 gadīgais pussargs Raens Tālbergs pametis klubu, lai dotos uz Rīgu un iegūtu augstāko izglītību jurisprudencē. Šo iespēju ir izmantojusi FK Metta, kas noslēgusi sadarbību ar šo futbolistu.

*Dati ņemti no Transfermarkt.com

bottom of page